Vágólapra másolva!
A napokban bemutatott Ricoh Caplio GX8 kompakt digitális fényképező az egy éve útjára indított GX sorozat második tagja. Az új modellbe a gyártó a kategória legynagyobb felbontású - 8 megapixeles - érzékelőjét építette be.
Vágólapra másolva!

A Caplio GX8 alumínium borítással rendelkezik, amely igen ellenálló a külső behatásokkal szemben. A kamera 8 megapixeles felbontású CCD-vel készül, amivel a felvételek maximális mérete 2592x1944 képpont. A 26 megabájt kapacitású belső memória mellett SD és MMC memóriakártyák is használhatók. A fotók JPEG és TIFF formátumban is elmenthetők.

Forrás: [origo]




A kamera kifejezetten gyors működésű, bekapcsolás után 1,3 másodpercen belül már elkészülhet az első fotó, s a zár kioldási ideje is csak 0,1 másodperc. A Caplio GX8 vezérlése is inkább a gyakorlottabb, több lehetőséget igénylő fotósokat célozza, de a manuális üzemmódok mellett tematikus programok is használhatók (portré, sport, tájkép stb.).

Természetesen a legtöbb felvételi beállítás közvetlenül is módosítható, így akár profi fotósok is hasznát vehetik a kis gépnek. A képkivágás beállításához az optikai kereső és az 1,8 collos LCD kijelző is használható. A fotók USB 2.0-porton keresztül másolhatók számítógépre. Az üzemeltetéshez AA ceruzaelemek, lítium-ion vagy NiMH akkumulátor illetve AC adapter is alkalmazható.

Az új Ricoh Caplio GX8 ára valamivel 100 ezer forint felett várható, megjelenésére a hazai üzletekben még ebben a hónapban lehet számítani.