Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Leáldozhat a winchesterek kora

Vágólapra másolva!
Nagy kapacitású, akár a számítógépek merevlemezét is felváltó flashmemóriát mutatott be a Samsung. A számítógépes adattárolás új korszakát jelentő kártyák gyártása már idén megkezdődik.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai társaság hétfőn 16 gigabájt kapacitású flashkártyát mutatott be, melyet közlése szerint kifejezetten a jelenleg használt merevlemezes tárolási megoldások felváltására fejlesztett ki. A Solid-State Disket (SDD) első körben hordozható eszközökbe, például noteszgépekbe és tábla PC-kbe szánják, s tömegtermelésük várhatóan már augusztusban megkezdődik. A Samsung egyelőre nem közölte a több változatban piacra kerülő kártya árait.

A flashmemóriás adattárolás me leginkább a digitális fényképezés terén, emellett a hordozható memóriák piacán elterjedt, mivel az egységek korlátozott kapacitása eddig nem tette lehetővé, hogy számítógépekben is reálisan használhatók legyenek. A merevlemezekkel összevetve a flashkártyák több téren is előnnyel indulnak: kisebbek, ezen túl mivel nincs bennük mozgó alkatrész, nem csak hogy jóval kevésbé sérülékenyek, de teljesen zajtalanul működnek - ellentétben számos winchesterrel. Az SDD memória további előnye, hogy tömege fele, áramfogyasztása pedig mindössze 5 százaléka egy átlagos merevlemezének - közölte a Samsung. A vállalat tájékoztatása szerint a flashmemóriás háttértárból kezdetben háromféle típus terveznek: a 16 gigabájt kapacitású típus mérete nagyjából egy laptop-merevlemezével lesz azonos, míg a 8 és 4 gigabájtos modellek hasonlók lesznek a hordozható zenelejátszókban alkalmazott winchesterekhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről