Égési sérülést okozhat a Playstation2 kábele

Vágólapra másolva!
A Sony világszerte 3,6 millió hálózati adaptert kénytelen visszahívni, amelyeket a Playstation 2 konzolhoz értékesítettek tavaly augusztus és december között.
Vágólapra másolva!

A hibás alkatrészeket a játékgép karcsúsított változatával hozták forgalomba, és kétharmadukat - mintegy 2,3 millió darabot - Európában adták el - írja az MSNBC. A külső áramforrás a rendes használat során olyan mértékben túlmelegedhet, hogy akár meg is olvadhat vagy megégetheti tulajdonosát.

A Sony 40 ilyen esetről kapott jelentést az Egyesült Államokból, ezért döntött az alkatrész visszahívása mellett. A játékgépek tulajdonosai a http://www.ps2ac.com/ weboldalon azonosíthatják a hibás termékeket, amelyeket a gyártó díjmentesen kicserél. A visszahívás a Sony magyarországi képviseletének jelenlegi információi szerint nem érinti a konzol hazai tulajdonosait, és a visszahíváshoz elindított weboldalon sincs magyar nyelvű tájékoztató.

Idén februárban a Microsoft Xbox játékgépével voltak problémák: a cég világszerte több mint 14 millió tápkábelt volt kénytelen visszahívni, mivel azok tűzveszélyesnek bizonyultak. Akkor az is bonyodalmat okozott, hogy mivel a szoftveróriás Magyarországon hivatalosan nem forgalmazza a gépet, a kábelek cseréjével sem foglalkozott, és a vásárlók csak a viszonteladókhoz fordulhattak.