A nők körében a népszerűbb az online játék

Vágólapra másolva!
Bár a videojátékok továbbra is elsősorban a hímneműek körében népszerűek, az online játékokat már több nő használja, mint férfi - derül ki egy friss amerikai felmérésből.
Vágólapra másolva!

A Nielsen Entertainment piacelemző cég tanulmánya szerint az Egyesült Államokban mintegy 117 millió ember szokott kisebb-nagyobb időközönként játékprogramokat nyüstölni PC-n, illetve tévéhez kapcsolható, vagy hordozható konzolon. Az amerikai felhasználók 56 százaléka szokott online is játszani, s az intenetes módot választók 64 százaléka nőnemű. Az offline és online játékok használóinak többségét - összességében - továbbra is a férfiak teszik ki - derül ki a kutatásból.

Jönnek az idősebb gamerek

Bár a videojátékok napjainkban is elsősorban a tinédzserek körében népszerűek, használók 40 százaléka ebből a korcsoportból kerül ki. Ugyanakkor egyre több 45 éves vagy idősebb amerikai választja a szórakozás ezen formáját, ők már az összes játékos 8 százalékát alkotják.


A PS2 a legnépszerűbb

Statisztikák szerint az alkalmi játékosok köre folyamatosan bővül, ám ezek a felhasználók leginkább az ingyenesen letölthető demókat favorizálják, így legfeljebb az ezekben megjelenő reklámok megtekintésével termelnek bevételt a kiadóknak. Videojátékokra egy amerikai alkalmi játékos átlagosan havi 9 dollárt szán, míg az online többjátékos programok rajongói havi 26 dollárt, a konzoltulajdonosok pedig 35 dollárt költenek szoftverekre, vagy az azokhoz kapcsolódó szolgáltatásokra. Egy átlagos játékos egy frissen vásárolt játék mellett összességében körülbelül 47 órát tölt el, mielőtt új programra váltana.

Az USA-ban egy átlagos felhasználó egyetlen játékgéppel rendelkezik, a legnépszerűbb típusnak még mindig a PC számít, a játékosok 64 százaléka otthoni komputerét használja. Konzolok közül a jelenleg a Playstation 2 áll az első helyen, a játékosok ötvenkilenc százaléka ilyne masinát használ, míg az Xbox és az Xbox 360 összesen 33 százalékos, a Nintendo GameCube pedig 30 részesedéssel bír, mobiltelefononon pedig mintegy 24 százalék játszik.

Hordozható géppel többet játszanak

Egy PC-t, vagy tévéhez kapcsolható masinát használó, nem alkalmi játékos átlagosan heti 14 órát tölt programjaival a Nielsen adatai szerint. Ezzel szemben a PSP-t vagy valamelyik Game Boy-t birtoklók ennél is több időt, 17 órát nyúzzák masináikat - ez bizonyára annak köszönhető, hogy a hordozható kütyükkel szinte bárhol, akár a metrón ülve is lehet játszani.