Perli a Utube a YouTube-ot

Vágólapra másolva!
Beperelte a YouTube amerikai internetes videoportált egy amerikai szerszámgép-forgalmazó cég, mert az angolul azonosan kiejtett utube nevű honlapját elözönlik az előbbinek szánt, a letöltött videókkal elégedetlen vagy éppen újakat sürgető ügyfelek megkeresései.
Vágólapra másolva!

A Universal Tube már egy évtizede reklámozta termékeit a utube.com webcímen. Amióta azonban megkezdte működését 2005-ben a YouTube.com, naponta ezerszámra kapja a megkereséseket azoktól, akik nem figyeltek fel az eltérő írásmódra és összekeverik a két azonos kiejtésű címet. Ezzel a utube.com portál, amelyet kisebb forgalomra méreteztek, telítetté vált és a cégnek komoly pénzt kell költenie arra, hogy saját ügyfeleivel fenn tudja tartani a kapcsolatot.

A Universal Tube azt szeretné elismertetni, hogy a YouTube, amelyet októberben 1,65 milliárd dollárért (337 milliárd forint) vásárolt meg a Google internetes óriáscég, az azonos hangzású domain-névvel megsértette a utube.com szellemi tulajdonát, és ezért az alperesnek meg kellene változtatnia a portálja nevét.