Nagy forgalmú európai kalózsite-ot zártak be

Vágólapra másolva!
A bolgár rendőrség a hétvégén két helyi férfit tartóztatott le, akik a hatóságok közlése szerint az egyik legnagyobb európai internetes szoftverkalóz-hálózat tagjai voltak, az általuk működtetett weboldalról havidíj ellenében lehetett kétes eredetiségű filmeket és zenéket letölteni.
Vágólapra másolva!

A két bolgár férfi a www.arenabg.com című honlapot működtette,: Bulgária egyik legnépszerűbb honlapjáról négy leva, azaz mintegy ötszáz forintos havidíj ellenében lehetett hozzáférést vásárolni. A hatóságok közlése szerint a webhelyen több mint húszmillió darab zeneszám, illetve többszáz mozifilm illegális másolatát tölthették le az előfizetők.

A rendőrök a gyanúsítottak lakásában tartott hétvégi házkutatás során három műholdvevőt, illetve kétszáz darab, illegális mozifilmeket tartalmazó CD-t foglaltak le. A hatáságok szerint a két férfi az európai online kalóz-nagyágyúk közé tartozott, tevékenységükkel mintegy hatmilliárd forintnak megfelelő kárt okoztak a kiadóknak és filmstúdióknak. A két férfi az eladásra kínált tartalmakat a műholdas adatkapcsolaton töltötte le más külföldi kalózsite-okról. A News.com beszámolója szerint az illegális tartalmakat kínáló honlap a hétvége óta nem elérhető, bár a két gyanúsított 1,3 millió forintnak megfelelő óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.