Dögnehéz szuperlaptop Japánból

Vágólapra másolva!
A Toshiba hiperdrága multimédiás szupergépe nem csak olvassa, de írja is a HD DVD-ket, full-HD-s képernyője van, digitális tévét is lehet nézni rajta, cipelni viszont nem célszerű, ugyanis nagyon nehéz.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó új Qosmio G40-es noteszgépét pénteken kezdik árusítani a szigetországban borsos, több mint 600 ezer forintnak megfelelő összegért. A magas árért cserébe legalább a gép paraméterei sem átlagosak: 17 colos átlójú képernyővel szerelik fel, amelynek felbontása 1920x1200 pixel, így akár full-HD-felbontású filmeket is meg tud jeleníteni, bár a gépet LCD-tévéhez is lehet csatlakoztatni.

A noteszgépbe ezen kívül két darab digitális tévétunert is beépítettek, így akár egy műsor felvétele közben is lehet másik csatornát nézni rajta, s persze távirányító is jár hozzá. A felvételek, szoftverek és egyéb adatok tárolására 400 gigabájtnyi tárhely áll rendelkezésre, emellett ez a cég első olyan laptopja, amelyet már a HD DVD formátumú lemezek írására is képes meghajtóval szállítanak.

Belsejében egy 2,2 gigahertzes Intel Core 2 Duo processzor, 2 gigabájtmemória és egy NVidia GeForce 8600-as grafikus kártya található, az átlagosnál jobb hangzásról pedig a beépített négy darab Harman/Kardon hangszóró gondoskodik. Annak ellenére, hogy laptopról van szó, a Qosmio G40-es nem éppen könnyen hordozható darab, tömege csaknem 5 kilogramm: elsősorban kis lakásban élő, médiaközpontra vágyó felhasználókat céloznak meg vele.