Egyre jobban elhúznak a hordozott vezetékes számok

Vágólapra másolva!
Egyre inkább rávernek a hordozott vezetékes számok a mobilokra: míg a kezdet kezdetén 18 ezerrel több vezetékest cipeltek magukkal az előfizetők, mára 36 ezer a különbség.
Vágólapra másolva!

2007 februárjában megközelítette a 340 ezret azoknak a telefonvonalaknak a száma, amelyeket előfizetőjük más szolgáltatóhoz vitt. Ebből 187 ezer vezetékes, 151 ezer pedig mobiltelefon - a többi emelt díjas, ingyenes vagy éppen helyi tarifával hívható. Ez kilenc és félezerrel több, mint januárban; az elcipelt vezetékes vonalak száma hat és fél, a mobiloké háromezerrel emelkedett.

Feltűnő, mennyire elhúztak a vezetékes számok a mobilok mellett: annak ellenére is, hogy a mai napig nehézkesebb egy vonalat magával vinnie az ügyfélnek, mint egy mobilt. 2004 januárja óta lehet vezetékes, májusa óta pedig mobilszámokat hordozni, a számhordozás kezdetén mindössze 18 ezernyi volt a kettő közti differencia. Idén februárra ez különbség gyakorlatilag megduplázódott: 38 ezerrel több vezetékes számot hoztak-vittek az előfizetők, mint mobilt.