Erősödik a kínai internetcenzúra

Vágólapra másolva!
Az interneten megjelenő erőszak és pornográfia téríti rossz útra a kínai fiatalkorú bűnelkövetők zömét - állította csütörtökön a kínai Közbiztonsági minisztérium szóvivője.
Vágólapra másolva!

Az előzetes statisztikák szerint a fiatalkorú bűnözők közel 80 százalékát az internet "ördögi tartalma" csábította a bűn ösvényére - nyilatkozta a szóvivő egy sajtókonferencián. "A közelmúlt eseteit vizsgálva nagy arányban találtunk olyan csalást, erőszakot vagy rablást elkövető fiatalokat, akik internetet használtak és megrontotta őket az ott talált online erkölcstelenség" - idézte az Új-Kína hírügynökség az illetékest.

A minisztérium és más kormányhivatalok összehangolt akciót indítanak a világháló - legalábbis annak a kínai szervereken elérhető - megtisztítására A következő hat hónapban a törvény erejével csapnak le az illegális oldalakra, eltávolítják a pornóval kapcsolatos honlapokat. A kampány során a törvénytelen online lottózást, a csempészáruk kereskedelmét, és a csalás és rágalmazás internetes melegágyait is kigyomlálják. Kínában durván 123 millióan használják az internetet, s a többségük fiatalkorú.