A franciákhoz is érkezik az iPhone

Vágólapra másolva!
Az Orange mobilszolgáltató szerdán este kezdi meg az Apple iPhone forgalmazását, amelyet kártyafüggetlenül 649 euróért árulnak majd, vagyis jóval olcsóbban, mint a német T-Mobile.
Vágólapra másolva!

A Rajna másik oldalán ugyanis 999 euróba kerül a kártyafüggetlen Apple-mobil, ami azt jelenti, hogy míg ott csaknem 257 ezer forintnak megfelelő összeget kell leszurkolni érte, addig a franciahonban "csupán" 167 ezer forintnak megfelelő euróba kerül majd - adta hírül a Macworld az IDG nyomán. Előfizetéssel az Orange mobilszolgáltatónál is 399 euró a készülék ára, csakúgy, mint a német T-Mobile-nál, ez esetben azonban legalább 49 eurós havi előfizetési díjat is kell fizetni hozzá legalább két évig.

A francia mobilszolgáltató az ilyen kötelékkel megvásárolt készülékeket is kikódolja, ha azt a vásárló kéri: hat hónapon belül 100 eurót kell fizetni ezért az "extráért", annak leteltével viszont ingyenes, mivel az ország törvényei kötelezik erre a céget. Az Orange negyedikként lép be az iPhone-t árusító mobiltársaságok körébe: az Egyesült Államokban az AT&T június 29-e óta forgalmazza a készüléket, Európában pedig elsőként a brit O2 és a német T-Mobile ügyfelei juthattak hozzá legálisan november 9-e után. A franciáknál november 28-án szerdán este fél hétkor kerül a boltokba az érintőképernyős mobil.

Az USA-ban több mint egymillió példány kelt el a modellből az árusítás első 74 napja alatt, míg az O2 200 ezer darabot szeretne eladni belőle az első két hónapban. A Macworld által idézett sajtóértesülések az ottani premier óta eltelt két hétben mintegy 26 és fél ezer iPhone-t aktivált brit szolgáltató.