Második generációs Sony fényképező

Vágólapra másolva!
A jól értesültek már láthattak róla felvételeket, most azonban hivatalosan is bemutatták a Sony legújabb tükörreflexes készülékét, a másfél évvel ezelőtt debütáló A100 utódját. Az új masina nem forradalmi megoldásaival, inkább árával próbálja meghódítani a vásárlókat.
Vágólapra másolva!

A Sony A200 a második belépőszintű kamera a japán gyártó kínálatában azóta, hogy felvásárolta a Konica Minolta fotózási üzletágát. A most bejelentett készülék az átdolgozott külsején kevés szembetűnő változás történt, inkább az új tíz megapixeles CCD-érzékelőre, és a beépített képstabilizátorra helyezték a hangsúlyt.

Forrás: [origo]

Talán a legfontosabb módosítást a külsőt illetően, hogy megszüntették a jobb oldalon található üzemmódváltó tárcsát, illetve 2,7 colra növelték a hátfali LCD méretét. Változott a sorozatfelvétel sebessége is: míg az A100 legfeljebb 2,7 fotót rögzített egy másodperc alatt, maximum 19 kocka erejéig, addig a felrissített modell 3 fps sebességgel készülő képeinek csupán a memóriakártya mérete szab határt.

A beállítható legnagyobb fényérzékenységet ISO 3200-ra módosították, és a sajtóközlemény szerint javult az élességállítás sebessége is. A februárban megjelenő kamera a 18-70 milliméteres kit objektívvel együtt 700 dollárba, vagyis 120 ezer forintba kerül majd. Másfél évvel ezelőtt mindössze egy gépvázat lehetett kapni 900 dollárért, ami óriási változás.

Forrás: [origo]