Fotós programsorozat a belvárosban

Vágólapra másolva!
Új fotós helyszín jelent meg a budapesti színtéren: a nyolcadik kerületben található ArtBázis ad otthont januártól a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója ingyenes programjainak.
Vágólapra másolva!

Fotográfiai témájú kerekasztalbeszélgetések lesznek itt fiatal alkotókkal és kritikusokkal, fotótörténeti és elméleti előadások, bemutatók különféle technikai kérdésekben.

Az első program január 9-én 19 órakor kezdődik, Szeklencei Tamás tart majd előadást a giclée nyomtatási technológiáról, amely a szokásosnál hosszabb élettartamot biztosít a fényképeknek.

Ezután egy héttel a konceptuális fotóról beszélget Csontó Lajos, Gyenis Tibor, Haris László, Illés Barna, illetve Szabó Dezső, a bevezetőt pedig Gerhes Gábor tartja majd. Mindannyian a huszadik századi, illetve a kortárs magyar fotográfia meghatározó alakjai.

A következő szerdai estén, január 23-án Zalka Imre, végül pedig Barta Zsolt Péter tartanak bemutatókat. Először az archaikus fotóeljárásokról, és a fotótörténet kezdeteiről lesz szó, a hónap befejező előadásában pedig a portfólió-bemutatók rejtelmeiről tudhatnak meg többet a fiatal fényképészek.