A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Ezen a héten báránylelkű olvasóinknak egy hipercuki vécépapír-feltekerős játékot ajánlunk letöltésre, az akcióra vágyókat  pedig három komoly katonás-lövöldözős program is várja: új verzió az America's Army-ból, harc az üzemanyagért a Frontlines: Fuel of Warban, a Code of Honor 2-ben pedig afrikai terroristákat lehet likvidálni. A játékoktól idegenkedők számára három frappáns, ingyenes segédprogramot ajánlunk a Windows XP barátságosabbá tételéhez.
Vágólapra másolva!

JIMMY'S LOST HIS TOILET PAPER

Forrás: [origo]
A játék letöltése

Egy rendkívül cuki kis játék, noha témáját tekintve igencsak egyedi: egy Jimmy nevű fiú a trónin ülve véletlenül elgurítja vécépapírját, a játékosnak őt irányítva kell feltekercselnie azt. A nehézséget az okozza, hogy az egészségügyi papír már a fél világot bejárta, és mindenütt a leglehetetlenebb akadályokra csavarodott rá. Az irányítás nagyon egyszerű, a kurzorvezérlő gombokkal történik, a Shift nyomvatartása esetén pedig a fiú megragadja a papírköteget, ami például akkor szükséges, ha egy nagyot akarunk rántani azon. Hatalmas ötlet, kis gépigény, miniatűr telepítő: kötelező kipróbálni!

AMERICA'S ARMY: SPECIAL FORCES (OVERMATCH)

Forrás: [origo]
A játék teljes verziójának letöltése

Az amerikai hadsereg ingyenesen letölthető, hivatalos (toborzó)játékát sokan ismerik és kedvelik, mi most az épp aktuális, 2.83-as verzióját kínáljuk letöltésre. Az FPS-szoftverről azt érdemes tudni, hogy cseppet sem ostoba lövöldözősdi, hanem rendkívül élethű harcszimulátor, amellyel online mérkőzéseket lehet vívni egy sor különböző módban más emberi játékosok ellen. A Rambo-féle egyszemélyes hadsereg itt nem válik be, az ostoba módon hősködni kívánó játékos jutalma a legtöbbször a hirtelen halál, többnyire egy mesterlövész golyója által. Szerencsére egy sor oktatómisszió is elérhető a programhoz, melynek igen profi magyar rajongói oldala is üzemel. A Szoftverbázison lévő verzió két gigabájtos, letöltésmenedzserrel érdemes beszerezni, közepesen erős PC-n már elindul.

FRONTLINES: FUEL OF WAR

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Még egy monstre, 2 gigabájtos játék, bár a Frontlines: Fuel of War-ból már maga a demóverzió ilyen sok helyet foglal. A Kaos Studios FPS-játéka 2024-ben játszódik, amikor a történet szerint a Föld olaj-, és gáztartalékai kifogynak, az Egyesült Államok pedig az Európai Unióval lép koalícióba az ellenséges Vöröscsillag Szövetség, vagyis az ugyancsak üzemanyagra áhítozó oroszok és a kínaiak ellen.

A letölthető demó hátránya, hogy csak online mérkőzéseken lehet vele részt venni: az ütközetek hangulatára nem lehet panasz, hatalmas bejárható területen játszódnak, kéményekre, tetőkre felmászva is lehet vadászni az ellent, emellett mindenféle harcijármű volánja mögé ülve is szórhatják a játékosok a rakétákat a nyugati, vagy épp vöröscsillagos harcos felekre. A program az Unreal 3 grafikus motorját használja, így elég tetszetős: ha az online harc túl nehéznek bizonyulna, érdemes ismerősökkel saját játékszobát létrehozni.

CODE OF HONOR 2: CONSPIRACY ISLAND

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Egy újabb játék, amelyben az amerikai különleges egységek tagjaként lehet terroristák ellen küzdeni. A Code of Honor 2 Guineában játszódik, ahol egy Mendoza nevű tábornok zsoldosai ellen kell felvenni a harcot a dzsungelben. A játék grafikája valamelyest gyengébb a fent említett két társáétól, de azért el lehet vele ütni az időt, mivel olyan extrák vannak benne, mint például az, hogy a kőbe csapódó lövedék leszakít egy darabot a falból, a hegyoldalból leszedett mesterlövész hullája pedig igen valósághűen hull alá a mélybe. Ennek a demónak további előnye még, hogy a komputer ellen lehet játszani, nem pedig a sokak számára kemény falatnak bizonyuló profi gamerek ellen a neten keresztül.

IVOL

A szoftver letöltése

Egy roppant egyszerű, ám annál praktikusabb mini-segédprogram: az egyelőre csak Windows XP és Mac alá elérhető, Vistával nem kompatibilis iVol szoftver a számítógép hangerejének szabályzását teszi kényelmessé. Többet nem kell a Tálcán lévő ikont keresgélni és arra kattintani, elég lenyomni a Shiftet és megtekerni az egeret: a kívánt iránynak megfelelően a hangerő növekszik vagy csökken. Extra lehetőségként az Alt lenyomásával és görgetéssel hangeszközt is lehet váltani - így például külön állítani lehet a CD-k vagy mondjuk a MIDI zenék hangerejét is.

DESKDRIVE

Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

A DownloadSquad ajánlatai között akadtunk erre az ugyancsak miniatűr alkalmazásra, amely szintén nagyon egyszerű, de mégis hasznos kényelmi funkciót kínál. Beállítható vele, hogy egy külső meghajtó, például pendrive vagy CD, DVD behelyezésekor a Windows Asztalon a rendszer automatikusan hozzon létre egy erre mutató parancsikont, mint mondjuk Linux vagy Mac OS X alatt: ezen keresztül kényelmesen, egy kattintással elérhető az ideiglenes háttértár tartalma.

ICONOID

Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Ezzel a programmal a Windows ikonkezelésének egyébként nem változtatható paramétereit lehet babrálni, plusz extra szolgáltatásokat is nyújt. Állítható vele például az ikonok háttérszíne, feliratuk átlátszósága, elmenthető és bármikor visszaállítható a pozíciójuk. Emellett arra is képes, hogy elrejtse az ikonokat, s azokat például egy billentyűkombináció lenyomására, csak szükség esetén jelenítse meg.

A korábbi hetek letöltésajánlóit ezen a linken böngészheti át.