A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Kalandok egy vízcseppel, ingyenes hálózati Quake 3-klón, Tour De France-menedzser játék,  a felhasználó által összeállítható spéci, CD-re vagy pendrive-ra telepíthető Linux és univerzális videoletöltő - hétvégi szoftverajánlónk.
Vágólapra másolva!

I-FLUID

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Ebben a szép grafikájú játékban egy vízcseppet irányíthat a játékos, a cél, hogy anélkül jusson a pálya végére, hogy bármi felszippantaná, szétfröcskölné. A demóban a start egy csatornából indul, innen egy meglehetősen rendetlen lakásba kerül cseppünk, ott almaszeletek, gémkapcsok, vonalzók és hasonló tereptárgyak közt kell továbbjutni. A Katamary Damacy-re és a Micro Machines-re hajazó program próbaváltozatában három szint található, sajnos azonban a demó nem éppen hibamentes, sok PC-n nem hajlandó elindulni.

GORE:SPECIAL EDITION

Forrás: [origo]

A játék teljes verziójának letöltése

Egy heti munkahelyi robotolás után sokszor nincs kedve az embernek tornáztatni az agytekervényeit, rébuszokat, logikus gondolkodást igénylő feladványokat megoldani. Ekkor jöhet a képbe a Gore című játék, melynek teljes verzióját elérhetővé tették fejlesztői, fizetős változata ettől csupán néhány bónusz tartalomban tér el. A program a Quakre 3 klónjának tekinthető, azaz egy viszonylag zárt pályán rohangászva kell - játékmódtól függően - az ellenséges csapat tagjait, vagy bárki szembejövőt teleszórni ólommal, lézerrel, plazmával vagy egyéb testi épségre káros dologgal. Az ingyenesség mellett a Gore komoly pozitívumának számít az alacsony gépigény, bár sajnos a szinte folyamatos tüzelés egy átlagos játékos számára egy idő után azért unalmassá válhat, bár az online játéklehetőség még így is viszonylag nagy potenciállal bír.

PRO CYCLING MANAGER 2008

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Nos, a Pro Cycling Manager a rétegjátékok egyik jeles példánya: tesztelőnk ugyan már öt perc után halálra unta magát a bicikliverseny-menedzser program demóján. De bizonyára kishazánkban is vannak olyan Tour De France-rajongók, akiknek megdobogtatja a szívét az, hogy a játékban a valóságban is létező versenyzőkkel kell futamokat nyerni. Figyelem, ez nem szimulátor, a versenyzőket nem a játékos irányítja, egyedül a fizikumuknak megfelelő stratégia kiválasztása lehetséges - ezt viszont akár menet közben is lehet módosítani.

NIMBLEX, AZ ÖSSZELEGÓZHATÓ LINUX

Forrás: [origo]

Letöltése a Nimblex honlapjáról

Hatalmas ötlet Tajvanról: a Nimblex Linux készítői honlapjukon egy olyan oldalt hoztak létre, amelyen mindenki saját maga összeállíthatja a számára szükséges szoftvereket tartalmazó operációs rendszert, amelyet aztán CD-re írható, vagy USB-meghajtóra telepíthető ISO képfájl formájában lehet letölteni. Noha az elérhető alkalmazások köre limitált, a választás lehetőségének megvalósítását így is díjazzuk: vajon eljön az az idő, amikor az ember a Windowsát is így fogja összeállítani?

ORBIT DOWNLOADER

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Az Orbit Downloader egy ingyenes letöltésvezérlő szoftver, amely peer-to-peer technológiát is tartalmaz, így ha egy olyan fájlt tölt le használója, amelyre sokan mások is kíváncsiak, gyorsítja a letöltését. Emellett a program alkalmas videomegosztókra feltöltött videók, streamelt hang-, és filmek lementésére is, funkcióit pedig egyebek mellett az Internet Explorerbe, a Firefoxba és az Operába is integrálni lehet.

A korábbi hetek legjobb szoftvereit ezen a linken böngészheti át.