Spanyolország
ÉLŐ
Horvátország

Betiltaná a néma mobilkamerát a képviselő

Vágólapra másolva!
Az amerikai törvényhozás egyik képviselője szeretné megtilttatni, hogy a mobiltelefonok fényképezői néma üzemmódban is működhessenek, lehetővé téve ezzel az észrevétlen fotózást.
Vágólapra másolva!

A törvényjavaslat Pete King republikánus képviselőtől származik, aki a "kamerás mobilos ragadozókra" (a törvényjavaslat eredeti címe Camera Phone Predator Alert Act) való tekintettel nyújtott be törvényjavaslatott az amerikai törvényhozásban - adta hírül a CNet.

A politikus szerint a fényképezős mobileszközök gyártóit kötelezni kellene arra, a készülékeket mindenképpen lássák el valamilyen kikapcsolhatatlan hangjelzéssel.

A képviselő szerint a törvényi szabályozásra a gyermek- és fiatalkorúak védelmében lenne szükség, akik az indoklás szerint kiszolgáltatottak a közterületen vagy az öltözőkben tevékenykedő lesifotósoknak, akik lenémított mobilkamerával dolgoznak. A törvényjavaslatnak egyelőre nincsenek más támogatói a kongresszusban.

A fiatalkoróakról készült kamerás mobilfotók mindeközben nem a pedofil leselkedők miatt híresültek el. A legújabb felmérések szerint a tinédzserek előszeretettel küldenek magukról ruhátlan képeket a partnerüknek, afféle szexi ajándékként. A hangos fényképezők bevezetése valószínűleg nem változtatna ezen a szokáson, ami már csak azért is kockázatos, mert az MMS-ben vagy a közösségi hálózatokon továbbküldött képek könnyen illetéktelen kezekben köthetnek ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről