Letartóztatások a netfüggő fiú halála miatt

Vágólapra másolva!
A kínai hatóságok tizenhárom embert vettek őrizetbe annak az internetfüggő fiúnak az ügye kapcsán, akit még a hónap elején vertek halára gondozók egy helyi rehabilitációs táborban.
Vágólapra másolva!

A Csihang Megváltás Kiképzőtáborban egy hete egy olyan tinédzser fiút vertek halálra a gondozók, aki csupán egy napja érkezett az intézménybe. A fiút internetfüggésének kezelése érdekében küldték szülei a táborba, melyből számtalan hasonló létezik az ázsiai országban, amely a világ legnagyobb internetezői táborával bír. Kínában mintegy 338 millió ember használja a világhálót, ezeknek százmillióan tinédzser korúak, és nagyjából tizezren nevezhetők függőnek.

Míg az intézmények egy része kormányzati engedéllyel működik, ám számtalan olyan tábor is van, amelyek enélkül üzemelnek - ezek utóbbiak közé sorolható a fent említett Csihang tábor is. Helyi lapértesülések szerint az intézmény dolgozói közül tizenhármat vettek őrizetbe a fiú halálával kapcsolatban, a tábort pedig múlt pénteken bezárták, az ott kezel 122 fiatalt pedig hazavitték szüleik. A rendőrségi vizsgálatok jelenleg is folyamatban vannak.