Már idén pénzt termelhet a Twitter

Vágólapra másolva!
Az ismert mikroblog szájt társalapítója már az idén pénzt remél fizetős kereskedelmi és egyéb prémium szolgáltatásaiból. 
Vágólapra másolva!

Erről Biz Stone, a Twitter társalapítója beszélt a múlt héten: elmondása szerint a mikroblog szájt részben a cégeknek nyújtott kereskedelmi szolgáltatásokból tartaná fel magát: az oldalon keresztül ugyanis egyre több társaság kommunikál ügyfeleivel.

Ezen kívül a társaság olyan szolgáltatásokat is beindít, amely statisztikai adatok kiszűrését teszi lehetővé a felhasználók által publikált bejegyzésekből. Az oldalon, amely még 2006 nyarán indult, legfeljebb 140 karakter hosszúságú üzeneteket publikálhatnak a felhasználók.

A cég nemsokára olyan helyfelismerő szolgáltatással fogja kibővíteni az oldalt, így azt is tudni lehet majd, hogy egy-egy tweetet honnan, melyik városból írtak. A funkció egyébként kikapcsolható lesz. Idén nyártól az oldalon hiteles fiókokat lehet nyitni: extra díj ellenében a cégek, hírességek, de akár bárki más is olyan fiókot nyithat a szájton, amely bizonyítja, valóban az írja az üzeneteket, akinek mondja magát.