USB-s eszköz gyors fájlküldéshez a neten

Vágólapra másolva!
Közvetlenül, fájlmegosztó vagy FTP-szerver közbeiktatása nélkül másolhatunk át fájlokat egyik számítógépről a másikra a neten keresztül egy új fejlesztésű készülékkel.
Vágólapra másolva!

A szingapúri iTwin nevű USB-s eszköz fejlesztői azt a hétköznapi problémát szeretnék megoldani egy egyszerű eszközzel, amit a fájlok átvitele jelent egyik számítógépről a másikra az interneten keresztül. A hagyományos módszerekkel élve csatolhatjuk a küldeményt e-mailben, feltölthetjük FTP-re vagy webes fájlmegosztóra, esetleg megpróbálhatjuk átküldeni Messengeren vagy más üzenetküldő szoftveren, de ezeknek a módszereknek mind megvan a maga kényelmetlensége.

Az e-mailezésnek határt szab a nagy méret, és nem valami kényelmes megoldás, az FTP-hez jelszavak, a webes megosztáshoz felhasználói fiók kell, az üzenetküldőhöz pedig kliens. Az iTwin ehelyett közvetlenül, külön szoftver telepítése nélkül köti össze a két gépet - írja a TechCrunch. Az eszköz nem más, mint egy pár USB-s stick, amelyeket úgy kell elképzelni, mintha egy virtuális kábel feszülne közöttük, amikor az internetre csatlakoznak, a felhasználónak pedig csak ezeket kell magával vinnie, vagy odaadnia az elérni kívánt partnerének, nincs szüksége másra.

Forrás: iTwin

Az összepárosított eszközök az iTwin szolgáltatásán keresztül azonosítják egymást, és titkosított kapcsolatot biztosítanak a között a két gép között, amelyekbe bedugták őket. A kapcsolat két végén ülő felhasználó egy-egy ablakba dobálhat be egymásnak fájlokat, amelyeket a másik onnan közvetlenül megnyithat vagy elmenthet magának. A fejlesztők szerint a megoldást akár több gép összekapcsolására is lehet majd használni, illetve akár a gépek távoli elérésére is.

Az eszközök akár vállalati tűzfal mögül is használhatók, ha pedig valamelyik elveszik, akkor SMS-ben lehet letiltani, nehogy illetéktelenek férjenek hozzá rajta keresztül a gépünkhöz. A szingapúri fejlesztők jelenleg gyártót keresnek a TechCrunch saját rendezvényén bemutatott készüléknek, amelyet száz dolláros áron szeretnének majd forgalomba hozni.