3D-s játékok is lesznek a Zune HD-n

Vágólapra másolva!
A Microsoft piacra dobta a Zune HD médialejátszóját, amelyen 3D-s játékokat is lehet futtatni és érintőképernyős. Eddig a redmondi cégnek eddig ez a legkomolyabb lépése arra nézve, hogy az Apple dominanciáját megdöntse a hordozható készülékek piacán.
Vágólapra másolva!

A Microsoft korábban nem sokat árult el a Zune HD-val kapcsolatos technikai újdonságokról, azonban mostanában rántotta le a leplet arról, hogy speciális Facebook és Twitter alkalmazások is lesznek a készüléken. Ugyanakkor sokkal lényegesebb bejelentés, hogy letölthető digitális játékok is készülnek a gépre - írja a GamaSutra szakportál.

A legfontosabb címek között a Project Gotham Racing: Ferrari Edition, a Vans Sk8: Pool Service és az Audiosurf Tilt találhatóak. A játékokat vagy a "Zune PC marketplace-en" (amely az App Store-hoz hasonló virtuális "áruház"), vagy Wi-Fin keresztül lehet megvásárolni és letölteni.


Spongyabob és Forza Motorsport is lesz Zune-re

Emellett a Zune PC szoftvert is felújították: a felhasználók standard, vagy magas felbontású filmeket is vásárolhatnak, vagy bérelhetnek, illetve streameléses (gyors, azonnali adatátvitelű technológiájú) zenéket is hallgathatunk. Az új szoftveres szolgáltatásokba az is beletartozik majd, hogy a Zune HD-val az Xbox Live-re is csatlakozni tudunk, így a kis készüléken lévő zenéket és videókat az Xbox 360-ra kötött hangfalrendszeren, vagy nagy televízión is megnézhetjük, meghallgathatjuk majd.