Zsákmány: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Megjelent a legendás Need for Speed sorozatot megújító játék, a Shift demója. A tesztelőnk által már kipróbált, és remeknek talált versenyprogram a szimulátorok szintjére emeli a könnyed NFS játékokat. Az autóversenyzés után kihajózunk! Holnap tartja a világ játékosabb fele a Kalózbeszéd napját, aminek öröméből most kalózos, lőporfüstös, tengerillatú játékokat ajánlunk kipróbálásra. Egyedül az egész hétvégén kipróbálható Unreal Tournament 3 esetében tudtunk eltekinteni a hajós tematikától, amit heti ingyenjátékunknak választottunk.
Vágólapra másolva!

Bár a Kalózbeszéd-nap alkalmából eltértünk a szokásos menetrendtől, ingyenjáték azért van. Ráadásul nem is szélfútta tengerpartokról, dagadó vitorlákról szól, hanem az emberek és mindenféle idegenek összecsapásáról. Mentségünkre legyen mondva, az Unreal Tournament 3 szereplői olyan kéziágyúkkal szaladgálnak és lövik egymást halomra, amik még Hosszú John Silvernek is becsületére váltak volna. Az ingyen kipróbálható játékot a Steamről lehet letölteni. A szerverek egyelőre küzdenek a terheléssel, így jóelőre neki kell látni a szoftver beszerzésének. Pár óra várakozás után azonban kezdetét veheti a multiplayer gyilkolászás gyalogosan vagy különféle járművekbe szállva.


A szabályok a kidobósból, a fegyverek a jövőből származnak

A próbaidőszak alatt olcsóbban lehet beszerezni a lövöldözős játékot. Az Unreal Tournament 3 nyolc euróra, azaz 1800 forintra van leárazva, az összes Unreal részt tartalmazó csomagot pedig 18 euróért lehet letölteni. Az utóbbi verziót választóknak érdemes a játék 2004-es verziójával kezdeni az ismerkedést, amihez remek léghajós-kalózos modot raktak össze a rajongók.

SHIFT: próbálja ki és nyerjen!

Nem kellett sokat várni az Electronic Arts csúcsjátékának megjelenése után, hogy a próbaverziót is közzétegyék a versenyszimulátorukban bízó fejlesztők. Az egyszerű kihívásairól, elnéző fizikai modelljéről, őrült száguldásáról ismert sorozat most a komolyabb versenyzőket próbálta megszólítani. Az autók nem igazán tűrik a hibát, komoly kihívást jelent az ideális íven maradni, az új kocsik megvásárlásához szükséges pontokat, csillagokat és medálokat pedig nehéz versenyeken kell megszerezni.


Csatában is össze lehet mérni az autók erejét

A tesztelőnket teljesen lebilincselő szimulátorszerű Need For Speed: Shiftből három példányt ki is sorsol rovatunk a teszt alatt feltett kérdésre helyesen válaszoló játékosok között. A játéknak a konzolos verziója a legszebb, PC-n a hasonló effektek élvezetéhez komoly erőgép szükséges, ha ezekről hajlandó lemondani a játékos, akkor már egy közepes erősségű gépen is el lehet indítani a játékot.

A törésmodell is az Xbox 360 változatban működik a leglátványosabban, bár az [origo] tesztelője a lehető legdurvább karambolokkal is próbálkozott, a PC-s verzióban sehogy sem sikerült betörni a szélvédőt. A fizika néhány kivételtől eltekintve realisztikus, az egyetlen szembeötlő furcsaság akkor jelentkezik, amikor a játékosnak sikerül úgy eltalálni hátulról az előtte haladó járművet, hogy az úgy repül a levegőbe, mintha papírból lenne összerakva.

Kihajózás előtt kipróbálandó: demók

EAST INDIA COMPANY

Július legvégén jelentette meg a svéd Paradox nagyszabású hajós-kereskedelmi játékát. Az East India Company-ben a nagy hajósnemzetek legtekintélyesebb kereskedőszervezeteit, a különböző Kelet-Indiai Társaságokat vezetheti harcba egymás ellen, cél a gyarmatvilág és az otthoni piacok uralása. Az alapjátékhoz járt a Pirate Bay kiegészítő is, amiben egy kalózkapitány hajóját irányítva tehette magát próbára a gamer.

A cég, úgy tűnik, egyre jobban beleszeret a kalózos témákba, mert az érkező második kiegészítő, a Privateer sem a békés vitorlázásról, a teaklipperekről fog szólni a neve alapján. A Paradox jó szokása szerint részletes modolási útmutatót tett közzé, így a játékot megvásárlók abban is reménykedhetnek, hogy a hivatalos kiegészítők mellett ingyenes javítások is napvilágot látnak majd.


Kereskedők és szabadúszó "üzletemberek" játék az East India Company

A játék levesz néhány terhet a leendő tajpan válláról, a hajók ki- és berakodását például lehet automatizálni, azonban a legtöbb fontos feladat így is a nyakán marad a játékosnak. A programot 40 euróért, azaz körülbelül 11 ezer forintért lehet megvenni a digitális letöltős szolgáltatásokból. A Pirate Bay kiegészítő pedig további nyolc eurót kóstál.

AGE OF BOOTY

A valósidejű stratégiai játékok menetét és az asztali társasjátékok kinézetét ötvözték a tervezők az Age of Booty játékban. A kalózhajó kapitányává tett gamernek falukat kell leigáznia, rumot, fát és pénzt zsákmányolva. A nyersanyagokból vagy hajóját teheti gyorsabbá és ütőképesebbé, vagy városait változtathatja ágyúkkal megtűzdelt erődökké.


Majdnem társasjáték, csak kicsit pörgősebb

Az apró szigetekkel és hatszöglapokra felosztott mezőkből összerakott papírmasé tengerekből felépített pályán nincs egyedül a játékos. A tengeren a számítógép által irányított ellenséges kalózhajókkal lehet összefutni, többjátékos módban pedig több ember által irányított flottával vehetik fel a küzdelmet a játékosok.

Az Age of Booty-ért 1800 forint körüli összeget kérnek el a letöltős szolgáltatások, DVD-n egyelőre nem kapható. A próbaverzióval egy napig játszhat a döntés előtt tájékozódó kalóz.

Kikötői pletykák: a hét történései

A napokban megjelent új Need for Speed játék hivatalos, tesztvezetéssel egybekötött premierje szeptember 19-én, szombaton lesz a Pólus Centerben. Az egész napos rendezvényen olyan sztárok társaságában tesztelheti a közönség a játékot, mint Orosz Barbara, Szujó Zoltán, Serdült Orsi, Cseh Laci, illetve az autósport nagyjai, többek közt Turán Frigyes és Turi Tamás raliversenyzők is jelen lesznek az eseményen. A buli reggel 10 órakor kezdődik.


Shift: mocskos trükkökre és mérnöki pontosságra van szükség

Kiszívárgott néhány információ, és egy majdnem öt perces, csak belsős használatra szánt videó a hivatalosan be sem jelentett The Witcher 2: Assassins of Kings kapcsán. A fejlesztők a második epizódban szinte minden fontosabb technológián, rendszeren fejlesztenek, többek közt változni fog a dinamikus napszakváltásért, és a dialógusokért felelős rendszer is. A játékban szereplő nem játékos karakterek reagálni fognak a főhős minden megmozdulására, ezáltal a játéktér megtelik élettel, ráadásul humorban sem lesz hiány. Egyelőre nincsen információ arról, hogy a játék milyen platformokon, és mikor jelenhet meg, de a fél évvel ezelőtti állapotot tükröző videó alapján valószínűnek tűnik, hogy a fejlesztés már kifejezetten előrehaladott fázisban van.


Akár reklám, akár véletlen, az biztos, hogy készül az új Witcher

Terroristák tartják rettegésben Liberty City lakóit! Közeleg az új, The Ballad of Gay Tony című Grand Theft Auto IV kiegészítő, illetve az első két kiegészítőt magában foglaló Episodes from Liberty City csomag megjelenése, ennek biztos jeleként a Rockstar kiadott egy újabb, a stúdiótól megszokott stílusú videót. A hangulatos, fekete humorban gazdag anyag nem közvetlenül a kiegészítők történetéhez kapcsolódik, a Weasel News nevű tévécsatorna műsora a Liberty City városában uralkodó helyzetről, a terrorizmusról, az illegális fegyverkereskedelemről ad híradást.


Senkiháziak kezében Liberty City

A Frontier alapítója, az Elite játékok atyja, David Braben elárulta, hogy a több hétnyi kereskedéssel és kalózkodással teli játékidőt tartalmazó űrszimulátor megjelenésekor nehéz volt elhitetni a kiadókkal, hogy a pár perces játékidőt kínáló programok között sikeres lehet programja. A játék megjelenésének 25. évfordulójára a fejlesztők egy új weblappal, izgalmas versenyekkel, és egyéb aktivitásokkal készültek. A rendezvénysorozat szeptember 23-án veszi kezdetét, ekkor a rajongók a Frontier Twitter felhasználójának címezve tehetnek fel kérdéseket a készítőknek. A legjobb kérdéseket David Braben kézjegyével ellátott, exkluzív Elite pólókkal honorálják majd. Remélhetőleg a fejlesztők a rendezvénysorozat során végre újabb információkat is megosztanak a készülő, legújabb technológiákat felvonultató negyedik epizódról.


Aki elit az a legelitebb: Braben játszik

Egy Twitter üzenetnek köszönhetően a héten kiderült, hogy a Thief sorozat, illetve a Deux Ex sorozat legújabb részén munkálkodó Eidos Montreal egy eddig ismeretlen játékon is dolgoznak. Stephen D'Astous, a cég vezetője PR, illetve marketinggel foglalkozó cégeket próbál toborozni, a bejegyzésében elárulta, hogy egy világszintű, nagy visszhangot kiváltó kampányhoz van szükség erősítésre. "Ki ne szeretne olyan játékok megjelenésében közreműködni, mint a Thief, a Deus Ex, vagy a ...?" Mondani sem kell, tűkön ülünk.

Zsákmány: akciós címek hétvégi kalózoknak

Érzik a Steam üzemeltetői is, hogy jeles esemény következik, le is árazták hétvégére a Lucasarts klasszikus kalandjátékának felújított változatát. A The Secret of Monkey Island különleges kiadása tartalmazza az összes rejtvényt, összes poént, ami miatt a játékosok megkedvelték az eredetit. Emellett szemgyönyörködtető, részletgazdagabb új grafikával, nagyfelbontású hátterekkel rendelkezik, ami könnyebbé teszi a játékkal való megbaratkozást. A régi változat rajongói is megtalálhatják számításukat. A felújított Monkey Island játékot bármikor át lehet kapcsolni klasszikus módba, újraélve a pixelvadászattal járó rejtvényfejtést és a tűnt gyerekkort.


Idén folytatódtak Guybrush kalandjai

Szeptember 29-én jelenik meg a Tales of Monkey Island széria harmadik, The Siege of Spinner Cay című epizódja. Az új sorozatot fejlesztő, illetve kiadó Telltales Games addig sem tétlenkedik, komoly, vagy inkább teljesen komolytalan akciókkal készülnek. A Kalózbeszéd világnapján a játékosokra váró számos egyéb izgalmas esemény mellett a cég ingyen letölthetővé teszi az új sorozat első, Launch of the Screaming Narwhal című epizódját. Az akcióval, illetve a kalóz-napi eseményekkel kapcsolatban további információkat a hivatalos Play Like a Pirate oldalon lehet elérni.

A Star Wars játékok rajongóinak érdemes ellátogatni a Valve digitális boltjába, a Knights of the Old Republic után most öt újabb játék is bekerült a Steam kínálatába. A Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II, Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, Star Wars Jedi Knight: Mysteries of the Sith, Star Wars: Dark Forces játékokból álló csomag összesen 5300 forintba kerül, de az egyes játékok külön-külön is megvásárolhatóak.

Ötödik születésnapját ünnepli a Direct2Drive letöltős szolgáltatás, ennek örömére pedig óriási leárazásokat rendez. Ezen a héten Bioshock, a Saints Row és Sid Meyer: Pirates játékának felújított verzióját lehet megvenni öt dollárért (vagy öt fontért). Emellett lehet válogatni a múlt hét akcióiból, illetve előre meg lehet nézni, jövőhéten mik lesznek a szolgáltatás ünnepi játékai.