Nekrofillé változott a svéd Facebook csoport

Vágólapra másolva!
Facebookos csalók viccelték meg a haiti áldozatoknak pénzt gyűjtő svédeket. A "Tagonként két korona a haiti földrengés áldozatainak" nevű csoportot a kétszázezredik tag belépése után Svéd Nekrofilek Egyesületére nevezte át az alapító.
Vágólapra másolva!

A névcserével nem érte be a vicces kedvű tulajdonos, egy rövid üzenetet is kirakott a csoport oldalára. "Ahogy mindnyájan tudjátok, a Svéd Nekrofilek Egyesülete 500 ezer koronát adományoz arra a célra, hogy a Haitiról visszahozott holttestek minél jobb állapotban legyenek, hogy közösülhessünk velük" - írta a később gyermekgyilkosságot is emlegető szöveg.

A tagok elég későn vették észre a cserét, a Svenska Dagbladet napilap szerint kedd délután még több mint 212 ezren támogatták az ügyet. A The Local nevű lap híradása szerint a cikk megjelenése után a szám lassan csökkenni kezdett, késő estére pedig megszüntették a tagjait félrevezető csoportot.

A vicc kiötlője szerint akciójukkal arra akarták felhívni a figyelmet, hogy kritikusan kell kezelni a netes forrásokat. A Facebook csoportok átnevezése divatos poén mostanában Svédországban. Korábban egy egészségügyi kutatásokra pénzt gyűjtő csoportot alakítottak át a női egyenjogúság ellen küzdők ligájává.