Két online lapért is fizetni kell nyártól

Vágólapra másolva!
A News Corporation júniustól a UK Times és a Sunday Times lapok korábban ingyen olvasható online kiadásait is csak előfizetési díj ellenében teszi elérhetővé. 
Vágólapra másolva!

A News Corp. pénteki bejelentése szerint az újságok papír kiadásainak előfizetői ingyenesen érhetik majd el az online tartalmakat a lapok megújuló weboldalain. Akik azonban csak az interneten publikált híreikre kíváncsiak, azoknak napi 1 fonton, vagyis nagyjából 300 forintnak megfelelő összeget kell fizetniük, míg az egyhetes előfizetés ennek duplájába, 2 fontba, vagyis mintegy 600 forintba kerül majd júniustól.

Egyelőre csupán tesztelni akarja a társaság, hogy az olvasók miként fogadják majd a fizetős online tartalmakat - közölte a News Corp. A médiaóriás egyik brit vezetője szerint ezek csupán az első, de nagyon fontos lépések abba az irányba, hogy egy gazdaságilag nehéz helyzetben is működőképesen működhessenek az újságok. A nyugat-európai és amerikai piacon az újságokat nagyon mélyen érintette a gazdasági recesszió, melynek nyomán az olvasók jelentős része a pénzért kapható lapokról a weben ingyen elérhető hírforrások felé fordult.

A News Corp. elnök-vezérigazgatója, Rupert Murdoch médiamogul a fizetős webes tartalmak legismertebb támogatójává vált, szerinte a Google és más hírkereső szájtok tették tönkre a hírlapipart, mert azok tartalmait ingyenesen kereshetővé tették a neten.