Hackereket képez a Nemzetvédelmi Egyetem

Vágólapra másolva!
2010 szeptemberétől etikus hackereket is képeznek a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. A fegyveres harc mellett a kiberhadviselést is tanuló hallgatók Certified Ethical Hacker minősítést szerezhetnek.
Vágólapra másolva!

Mivel a hackertámadások elleni felkészültség az információbiztonság területén ma már alapvető fontosságú, elkerülhetetlenné vált, hogy annak oktatása a magyar felsőoktatásban is megjelenjen. A képzéssel kapcsolatos feladatokat a ZMNE Bolyai János Katonai Műszaki Kar végzi, a szervezés mögött is ez a kar áll. Az egyetem oktatóinak szakmai felkészítését a NetAacademia Oktatóközpont szakemberei végzik.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy az egyetemek is felismerték az etikus hackerképzés fontosságát, és a mi segítségünkkel beindulhat egy sokkal szélesebb körű, a vállalati képzéseken túlmutató biztonsági képzés. A felsőoktatási intézmények számára is fontos, hogy a munkaerőpiac által elvárt képzéseket nyújtsák. A BME és a ZMNE után további olyan intézmények jelentkezését várjuk, ahol a biztonság kiemelt képzési terület."- mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.


Amerikában minden fegyvernem hacker egységet akart magának

"Az etikus hekkelés szervesen illeszkedik a modern védelmi ismeretek tárházába." - mondta Dr. Sipos Jenő a ZMNE katonai műszaki karának dékánja. "Amellett, hogy a hackerképzés segít kezelni a XXI. század fenyegetéseit, a civil életben való elhelyezkedésben is segíthet a hallgatóknak."

A Nemzetvédelmi Egyetem és a NetAcademia közös terveiben olyan további specializálási területek oktatása is szerepel, mint a biztonsági elemző, vagy a törvényszéki nyomozó. Ez utóbbiak egyetemi oktatásának elindítása a jövő év folyamán várható.