Már karácsonyra megérkezhet az új iPad

Vágólapra másolva!
Meg nem erősített sajtóértesülések szerint már karácsonyra megérkezhetnek az Apple kelendő táblagépének új modelljei, amelyek több különböző méretben lesznek megvásárolhatók, és jó minőségű OLED-képernyővel lesznek felszerelve.
Vágólapra másolva!

Az Apple hivatalosan nem kommentálta az erről szóló híreket, de a tajvani Digitimes nevű online hírportál meg nem nevezett forrásaiból úgy értesült, hogy az iPad új verziói többféle változatban lesznek kaphatók. Beszámolója szerint az Apple a tajvani gyártóktól 5,6 és 7 colos képátlójú képernyőket rendelt, ami azt sugallja, hogy a jelenleg kapható, 9,7 colos iPad mellett kisebb méretű modellek is elérhetők lesznek.

A Digitimes szerzőkének vélekedése szerint a kisebb képernyővel szerelt iPaddel az Apple az e-könyv-olvasók piacát kívánja meghódítani, míg a jelenleg is kapható 9,7 colos készüléket továbbra is a fotelben nézegethető multimédiára vágyóknak pozícionálják.

Forrás: [origo]

Bár a hírportál értesülései szerint az új iPadet már a jelenlegi LCD-nél jobb képminőséget biztosító OLED-kijelzővel szerelik fel, ezt sokan nem tartják valószínűnek, mivel a szervesképernyők ára hét-nyolcszorosa a hagyományos folyadékkristályosnak. Az Apple egyébként a legújabb, negyedik generációs iPhone-ban is LCD-t alkalmaz, bár abból egy nagyon jó minőségűt, ugyanakkor egyre több mobiltelefonba építenek OLED-et. A lap elemzője szerint ráadásul a legtöbb szerves képernyőt gyártó Samsung cégnek nincs is kapacitása arra, hogy az Apple számára nagy mennyiségben szállítson le ilyen megjelenítőket.