Több mint háromszázan álltak sorba iPhone 4-ért Budapesten

Vágólapra másolva!
A T-Mobile a budapesti Aréna Pláza bevásárlóközpontban rendezte az iPhone 4 hazai premierjét, ahová olyan sokan mentek el az új készülékért, hogy utánpótlásra volt belőle szükség.
Vágólapra másolva!

A készülék hivatalos forgalmazása szeptember 23-án éjfélkor kezdődött, de az első vásárló, Molnár Máté reggel háromnegyed hatkor vert tábort a T-Mobile Aréna Plázában található üzlete előtt, s egésznapos sorban állását Twitteren közvetítette. A vásárlók legtöbbje délután érkezett, az első húszba még olyanok is belefértek, akik délután hat körül álltak be a sorba.

Azt, hogy sokan lesznek, már a délutáni, kora esti tömegből látni lehetett: hat óra után már száznál is többen várakoztak az üzlet előtt, ahol a cég munkatársai üdítővel, harapnivalóval és ülőalkalmatosságokkal is ellátták a sorban állókat. Este tizenegy után mindenki sorszámot kapott, a sor ekkor már hosszasan kígyózott a bevásárlóközpont emeletén: a hoszteszek 306 sorszámot osztottak ki az akkor ott állóknak.

Ekkor szét is széledt a tömeg, aki megkapta a számát, az a rendezvényt kihasználva tovább nyitva tartó kávézókban, vendéglátóegységekben húzta meg magát egy kis pihenés erejéig. Éjfél előtt a bemelegítő showműsort vezető Harsányi Levente vezényletével azután közös visszaszámlálás nyitotta meg a T-Mobile üzletet, ahol Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója adta át az első készüléket, és többekkel is elbeszélgetett az első vásárlók közül.

Az iPhone-premier másik helyszíne a bevásárlóközpont egyik étterme volt, ahol a T-Mobile vezetői fogadták a VIP-vendégeket és az újságírókat. Király István, a Magyar Telekom marketingért felelős vezérigazgató-helyettese este tíz órakor monda el a vendégeknek, nem számítottak rá, hogy ilyen sokan eljönnek az iPhone 4 bemutatójára, ezért az eredetileg tervezett 250 telefonból álló készletet egy újabb szállítmánnyal egészítették ki. Korábban a helyszínen sorban állókat is biztosították róla, hogy aki ma este itt van, biztosan kap készüléket, de arról, hogy a szolgáltató jelenleg mekkora készletekkel rendelkezik, a cég képviselői nem nyilatkoztak. Christopher Mattheisen szerint az új iPhone-ból több tízezer példány találhat gazdára.

A csütörtök esti premieren sorban állók között sokan voltak azok, akiknek már most is volt új iPhone-juk, de az esemény, vagy egyszerűen csak a hazai vásárlás lehetősége így is a rendezvényre vonzotta őket. A készüléket június 7-én hozták forgalomba az Egyesült Államokban, és az azóta eladott példányok közül sok szürke importból került hazánkba, ahogy ez a korábbi verziókkal is történt. A magyarországi premierrel egy időben néhány más országban, így Horvátországban és Kínában is megkezdődött az új modell forgalmazása.

Idehaza a T-Mobile 25 üzletében lehet megvásárolni a készüléket szeptember 24-től kezdve.