Bordás őrnagyot is lehet majd nézni a Nokia N8-ason

Vágólapra másolva!
A finn gyártó hivatalosan ma jelentette be új, érintőképernyős csúcsmobiljának magyarországi forgalmazását: az N8-ast 155 ezer forintos áron lehet majd kapni idehaza november közepétől, előre feltöltött mobiltévé-alkalmazásokkal.
Vágólapra másolva!

A Nokia N8-as szürkeimportból származó példányait már október elejétől lehet kapni idehaza, de a hivatalos értékesítés megkezdésére és a teljes egészében lokalizált példányokra még pár hetet várni kell. A telefon pontos, kártyafüggetlen fogyasztói ára 154 490 forint lesz, tudtuk meg a modell hivatalos bemutatóján.

Az október 19-i rendezvényen már nem is elsősorban a készülékekről, hanem az azokon elérhető tartalmakról esett szó. A Nokia úgy hozza forgalomba a hazai N8-asokat, hogy azokon már közvetlenül elérhető lesz az m1, a Duna Tévé, a TV2, az AXN és a StartlapTV minden webes televíziós tartalma, közöttük a hírműsorok, és olyan népszerű sorozatok is, mint például a Tűzvonalban.

Forrás: [origo]
Tévés és más szoftverek, widgetek az N8-ason - galéria a képre kattintva

A hazai televíziók webes streamjeit symbianos minialkalmazásokon keresztül lehet majd megnézni, amelyek előtelepítve lesznek a készülékeken. Az N8-as premierjére készülő tévécsatornák nem kötöttek exkluzív megállapodást a Nokiával, így elképzelhető, hogy más mobiltelefon-platformon is megjelentetik majd ugyanezeket a tartalmakat.

Az N8-as másik, hazai felhasználóknak szóló újdonsága az interaktív T-Home-tévés műsorújság lesz, amibe bejelentkezve az IPTV-előfizetők azt is beállíthatják, mit szeretnének rögzíteni a digitális felvevőjükkel. Az új érintőképernyős modellre készített tévés szoftverek minden Symbian^3 operációs rendszerrel működő készüléken elérhetőek lesznek az Ovi Store-ban, a Nokia saját letöltőközpontjában.