Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Védi a felhasználók adatait az új Explorer

Vágólapra másolva!
Az adatgyűjtő oldalaktól is megvédené felhasználóit az új Internet Explorer. A személyes adatok gyűjtését letiltó funkciót a netezőknek kell bekapcsolni, ha nem szeretik a kíváncsi weboldalakat.
Vágólapra másolva!

Az új "tracking protection" (követésvédelem) nevű funkció nem lesz automatikusan bekapcsolva, a felhasználónak kell aktiválnia. A Microsoft ezzel az engedménnyel próbálja egyensúlyban tartani a személyes adataikra kényes felhasználók, és a pontosabb hirdetések miatt egyre több adatot gyűjtő hirdetők igényeit.

A követésvédelem az Internet Explorer 8-al bemutatott InPrivate-böngészés nevű funkcióra épül. A netezők által ritkán használt módban megnyitott oldalak használat közben ugyanúgy működtek, mint a hagyományos böngészés során nézett lapok, ám bezárásuk után a böngésző törölte az összes hozzájuk tartozó adatot. Így ha a felhasználó később visszalátogatott az adott oldalra, ismét új látogatónak tűnt, mert a gépen nem maradtak a követését segítő információk. Az InPrivate-böngszéssel szemben, amit minden oldalnál be kellett kapcsolni, a követésvédelmet csak egyszer kell engedélyeznie a felhasználónak.

A Microsoft szerint az új funkció ugyanúgy funkcionálhat, mint a telemarketinget elutasító emberek számait tartalmazó "do not call" (ne hívjon) lista. Aki veszi a fáradságot, és feliratkozik a listára, azt nem zaklatják telefonos ajánlatokkal.

A funkciónak nem mindenki örül: a hirdetők és néhány republikánus szenátor szerint az új Internet Explorer az elektronikus kereskedelem visszaesését is okozhatja. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) azonban támogatja a céget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről