Átkeresztelték a tálibokat a botrányjátékban

Vágólapra másolva!
Az afganisztáni háborút feldolgozó programban átnevezték a tálibokat. Olcsó trükkel próbálja elhárítani a világ legnagyobb játékkiadója az új Medal of Honor videojáték miatt kapott kritikákat.
Vágólapra másolva!

Szembenálló Erőknek (Opposing Force) fogják hívni Talibán helyett az új Medal of Honorban az ellenfelet - jelentette be Greg Goodrich, a játék producere a Medal of Honor blogján. A producer szerint számtalan játékostól érkezett pozitív visszajelzés, ám nem hagyhatják figyelmen kívül azt sem, hogy az Afganisztánban meghalt katonák családját, rokonait sérti a játék.


Különösen élethű háborúszimulátor várható

Az Electronic Arts új játéka jövő héten kerül a boltok polcaira. A Medal of Honor sorozat eddigi darabjai mind a második világháborúban játszódtak, ezért nem is tiltakoztak ellenük. A kiadó döntése, hogy az új játékkal Afganisztánban meghalt katonáknak, és a jelenleg is ott harcoló 150 ezer britnek és amerikainak állít emléket, felzaklatt a kedélyeket.

Mint arról augusztus végén hírt adtunk, Liam Fox brit védelmi miniszter emelt szót az ellen, hogy a legújabb Medal of Honor játékban tálibot is játszhatnak a játékosok. "Gyerekek vesztették el az apjukat, feleségek a férjeiket a tálibok kezei között, ezért sokkoló, hogy van aki szerint elfogadható a tálibok által elkövetettek újrajátszása" - nyilatkozta a miniszter nyár végén.