Az e-mailezést is teljesen magába olvaszthatja a Facebook

Vágólapra másolva!
A közösségi portál hétfőn leplezi le belső levelezőrendszerének új verzióját, amivel a TechCrunch szerint a Gmail és a webes mailszolgáltatások babérjaira akar törni.
Vágólapra másolva!

A szakblog szerint a Facebook, amely már most a legnépszerűbb fotómegosztó és eseményszervező webes alkalmazással rendelkezik, nem kevesebbet tervez, mint hogy a levelezés terén is átvegye a vezetést. Ennek érdekében elképzelhető, hogy a közösségi oldal teljes értékű levelezőklienssé alakítja a belső rendszerét, amit hagyományos mailklienseken keresztül is el lehet majd érni, és @facebook.com végződésű mailcímeket kapnak majd a felhasználói.

Azon túl, hogy webes mailszolgáltatást indít, a közösségi oldal a birtokában lévő felhasználói adatok révén új funkciókat is hozzáadhat a hagyományos levelezéshez. A felhasználók kapcsolati rendszerének elemzése révén például képes lehet majd arra is, hogy fontosság szerint rangsorolja a beérkező leveleket, valahogy úgy, mint ahogy azt jelenleg a belső üzenőfalon teszi.

A Facebook munkatársai február óta dolgoznak a belső levelezőrendszer megújításán Project Titan néven, amiről eredetileg ugyan nem árulták el, mi lesz az, de kiszivárogtak róla információk. A cég a hétfői bemutatóval kapcsolatban is csak annyit árult el a meghívott amerikai újságíróknak, hogy a levelezésről lesz szó.