Leépítés várható a Myspace-nél

Vágólapra másolva!
Ezeregyszáz alkalmazottjának egy részétől meg fog szabadulni a közelmúltban új külsőt kapott és újragondolt Myspace - közölte hétfőn a Wall Street Journal.
Vágólapra másolva!

A leépítés mértékéről nem adott információt a Myspace-hez hasonlóan a Rupert Murdoch által vezetett News Corp tulajdonában lévő Wall Street Journal. Julia Boorstin, a CNBC riportere szerint körülbelül az embereinek felétől fog megszabadulni a közösségi oldal. A Myspace szóvivője nem kommentálta az információt.

A Myspace vezetői az összes eszközt végigpróbálták az elmúlt negyedévben, hogy a megkopott renoméjú, a Facebook által legyőzött közösségi oldalt újragondolják. Zenés, a bandák friss számait, koncertdátumait, információit tartalmazó oldallá alakították a korábban minden felhasználó előtt nyitva álló oldalt. A Myspace 2010 novemberében hatalmas, 156 millió dollárra rúgó negyedéves vesztesége azonban előrevetítette a leépítéseket.

A Rupert Murdoch vezette médiakonszern 2005-ben vette meg 580 millió dollárért a közösségi oldalt. A Myspace akkor még növekedő pályán volt, hónapról hónapra egyre többen regisztráltak. A siker azonban rövid életű volt, a szolgáltatást hamarosan beérte és meg is előzte a Facebook.