Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem ébresztettek az iPhone-ok újévkor

Vágólapra másolva!
Az Apple okostelefonjának beépített ébresztője szoftveres hiba miatt nem ébresztette a felhasználókat január első két napján. A gyártó szerint a többi napon már hibátlanul működik majd a funkció, egyes ázsiai felhasználók azonban még hétfőn is elaludtak a telefon miatt.
Vágólapra másolva!

Az Apple szóvivője a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a cégnek tudomása van arról, hogy egyes felhasználóknak január első két napjában nem működött megfelelően az iPhone beépített ébresztőórája.

A hibajelenség kizárólag az egyszeri alkalomra beállított ébresztéseknél jelentkezett, ha ismétlődő - például minden hétfőn ugyanarra az időpontra - jelzést állítottak be a készüléken, az működött. A gyártó nem közölte a hiba okát, szóvivőjének nyilatkozatai szerint 2011. január 3-tól már megfelelően működik a készülék ébresztési funkciója.

Ezzel szemben egyes ázsiai felhasználók arról számoltak be, hogy iPhone-juk január 3-án sem keltette fel őket a beállított időben - írja a Reuters. A BBC cikke szerint az újév első két napjában sok iPhone-tulajdonos elaludt a készülék nem megfelelő működése miatt, egyesek a munkahelyeikre nem értek be időben, mások viszont repülőjáratokat vagy vonatindulást késtek le.

Nem a mostani az első hiba, ami az iPhone ébresztésével kapcsolatos: novemberben a téli időszámításra való átállást nem kezelte helyesen a készülék. Az Apple iPhone 4 készüléke mellett a társaság mobil operációs rendszerét használó korábbi modellek, illetve az iPod lejátszók is érintettek az ébresztő hibájában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről