24 órás üzemidőt nyújt a Lenovó új laptopja

lenovo x220
Vágólapra másolva!
Akár egy teljes napon át folyamatosan lehet használni a konnektortól távol a Lenovo új, 12,5 colos képernyővel felszerelt laptopját, a ThinkPad X220-ast.  
Vágólapra másolva!

Kedden mutatta be könnyen hordozható ThinkPad X-sorozatának legújabb tagjait a gyártó. Az X220 és X220t modellek közül az előbbi egy hagyományos kivitelű laptopot, az utóbbi pedig egy tábla üzemmódban is használható készüléket takar. Az X220-as takarékos komponenseinek köszönhetően egy töltéssel akár nyolc-kilenc órán át is használható, egy nagyobb méretű akkumulátorral felszerelve azonban már 24 órás üzemre is képes. A tablet kivitelű X220t modellt 15 óránként kell töltenie a tulajdonosnak.

Mindkét új modellt 12,5 colos, jó képminőséget biztosító IPS-panellel szerelt képernyővel szerelik fel. A tábla kivitelű modell érintőképernyőjét ún. Gorilla Glass üveg védi a sérülésektől, ezt az anyagot alkalmazzák az újabb okostelefonokon is annak érdekében, hogy a képernyőt ne karcolja össze például egy zsebben felejtett kulcscsomó. A laptop változat másfél kilogrammnál is kevesebbet nyom a mérlegen, tábla-PC-változata azonban egy kicsit nehezebb annál.

Mindkét gépet az Intel legújabb Core i3 és i7 processzoraival lehet megrendelni, akár 8 gigabájt memóriát is tudnak fogadni, belső mobilinternetes modemmel is felszerelhetőek, és akár 160 gigabájtos SSD-meghajtóval is elérhetőek a hagyományos merevlemez helyett. Mindkét készülék áprilisban kerül a boltokba, az amerikai piacon 175 ezer forintnak és 233 ezer forintnak megfelelő nettó áron.

Forrás: [origo]

A Lenovo ThinkPad X220 és az X220t