Az emberi potenciál kiaknázásán dolgozik a Twitter alapítója

Vágólapra másolva!
Új szolgáltatások felnevelésén dolgozik Biz Stone, a Twitter mikroblog-szolgáltatás alapítója. Az elsőnek kiszemelt Lift nevű szoftver az embereket ösztönzi jobb teljesítményre.
Vágólapra másolva!

Visszavonult a Twitter mindennapi ügyeitől, és ismét Obvious Corporation nevű, tehetségek felfedezésével foglalkozó cégét igazgatja Biz Stone, a mikroblog-szolgálatás alapítója. Első üdvöskéje az emberi potenciál kiaknázását célul tűző Lift nevű szoftver.

A programot a SongBird és a Path egyik veteránja, Jon Crosby és Tony Stubblebine, a CrowdVine közösségi programszervező szolgáltatás atyja kezdte el fejleszteni. A Stone által irányított Obvious csak a közelmúltban döntött úgy, hogy beáll a Lift mögé. Stone cége nem csak pénzzel segíti a Liftet, hanem konzultációval, stratégiai tanácsadással és dizájnnal is hozzájárul ahhoz, hogy a program sikerré váljon.

"Sosem szabad elhinnünk azt az öncsalást, hogy a tehnológia megváltoztatja a világot. Az emberek felelősek a változásért, a technológia csak segíti őket" - írja Stone az Obvious Corporation blogjában a Liftről. A szoftver működéséről nagyon keveset árult el Stone, csupán azt lehet tudni, hogy pozitív emberi visszajelzésekkel akarja növelni valamilyen módon a kreativitást. A befektető arra biztatta a blogját olvasókat, hogy iratkozzanak fel a prototípus állapotú szoftver várólistájára.