Mozifilm minőségű grafikája lehet az új Xboxnak

Vágólapra másolva!
Bár a Microsoft még semmiféle információt nem közölt arról, hogy mikor akar új változatot piacra dobni az Xbox 360 játékkonzolból, az AMD processzorgyártó cég szerint a masina utódja olyan részletes grafikai megjelenítést tesz majd lehetővé, mint amellyel James Cameron Avatar című animációs filmjében találkozhattak a nézők.
Vágólapra másolva!

Egyelőre csupán pletykaszinten érdemes kezelni azt a bejelentést, amelyet az AMD lapkagyártó cég külső szoftverfejlesztőkkel kapcsolattartásért felelős vezetője, Neal Robison ejtett meg az Xbox 360 játékgép utódjával kapcsolatban.

Az AMD munkatársa szerint az egyelőre ismeretlen nevű játékgép grafikus hardvere olyan részletes grafikai megjelenítést tesz majd lehetővé, amellyel az Avatar című filmben találkozhattak a nézők. Jelenleg ezt a szintet még a legdrágább boltban megvásárolható PC-vel sem lehet elérni. Mivel a Microsoft még egyáltalán nem közölt semmit az Xbox 360-ról, az AMD sem tudta megerősíteni azt, hogy ez a cég szállítja-e majd az új konzol grafikus megjelenítőjét. Az Xbox 360-asokban egyébként az AMD tulajdonában lévő ATI chipjei végzik a grafikai számításokat.

Robison szerint az új generációs Xboxban a gép által irányított ellenfelek tudása, és a fizikai szimuláció is rengeteget fog fejlődni: az izmos hardver akár azt is lehetővé teszi majd, hogy egy GTA-szerű, bejárható városban játszódó játék minden egyes virtuális járókelője saját egyéniségként reagáljon a történésekre. Jelenleg ezek a karakterek általában néhány tucatféle, előre beprogramozott módon reagálnak a játékos cselekedeteire, például elfutnak vagy visszatámadnak, ha pisztolyt fognak rájuk.