Újabb Samsung táblagépet tiltatott be az Apple

Vágólapra másolva!
Bírósági úton akadályozta meg az Apple, hogy a Samsung az IFA nevű  berlini szórakoztatóelektronikai expón bemutathassa legújabb, Galaxy Tab 7.7 márkajelzésű táblagépét.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban hírt adtunk, az Apple bírósági úton elérte, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 márkajelzésű táblagépét kivonják az európai boltokból, mivel az amerikai cég vádjai szerint dél-koreai riválisa lekoppintotta termékének formatervét. Bár a Samsung azóta elérte, hogy a tiltás csak Németországban, és ne az egész Európai Unióban legyen érvényes, az Apple most újabb termékének bemutatóját hiúsíttatta meg hasonló módon.

A Samsung az IFA-n állította volna ki új, 7,7 colos képernyővel szerelt androidos táblaszámítógépét, amelynek paramétereit esemény sajtónapján elindított sajtóhonlapon is publikáltak. A vállalatnak azonban el kellett távolítania a németországi kiállításról az új terméket, mivel az Apple egy düsseldorfi bíróságnál elérte azt, hogy a 10.1-es Galaxy Tab mellett a 7.7-es készülék németországi értékesítését is megtiltsa ideiglenesen a Samsungnak - számolt be a BBC brit közszolgálati médium.

Forrás: Samsung

A Samsung hivatalos közlése szerint tiszteletben tartja a bíróság döntését, ezért nem mutatja be a szerdáig zajló kiállításon az új táblaszámítógépet. Ugyanakkor a vállalat azt is hangsúlyozta, hogy minden lehetséges eszközzel azon lesz, hogy bebizonyítsa, terméke nem sérti a rivális gyártó szellemi tulajdonát. A Samsung szerint a bíróság döntése jelentősen korlátozza a német fogyasztók választási lehetőségeit.

Az Apple és a Samsung között tavasz óta zajló jogvita keretében az utóbbi cég is beperelte az amerikai vállalatot, méghozzá vezeték nélküli technológiákkal kapcsolatos szabványainak jogtalan használata miatt.