Tévé méretű a világ legnagyobb táblagépe

Vágólapra másolva!
A Különvélemény nagy érintőképernyős falait idézi az isztambuli Ardic cég 65 hüvelyk átmérőjű táblagépe. A furcsa hibrid masinát az oktatásba és a cégek tárgyalóiba szánja készítője. 
Vágólapra másolva!

Csak prototípus szinten létezik az Ardic 65 hüvelykes tabletje. Az óriási érintőkijelző ugyan más üzemel, ám az elektronikát még nem szerelték be a készülékbe, egy Android Honeycomb rendszert futtató tíz colos tabletről kapja a képet a berendezés.

Játszani már jó a török fejlesztők óriástáblája

Az isztambuli fejlesztőknek így is sok munkájuk fekszik az eszközben. Az operációs rendszert úgy kellett átírniuk, hogy az támogassa a Full HD-s felbontást is. Az óriási gép egyelőre még csak két ujjat tud egy időben érzékelni. Ez ahhoz elég, hogy a készüléken Angry Birds-öt vagy Fruit Ninját játsszanak, a legtöbb gesztusparancs is megy vele, a rajzolgatáshoz viszont még kevésnek bizonyulhat.

Ugyan a rendszer még egy külön táblagépen fut, ám az Ardic már árusítja a furcsa hibrid készüléket. Az óriáskijelzőt az digitális táblák konkurenciájának szánják, és már tárgyalásban vannak néhány üzleti szektorbeli és oktatással foglalkozó vásárlóval.