Majdnem börtönbe juttatott egy férfit a Facebook

Vágólapra másolva!
Facebookos bocsánatkéréssel úszott meg a hatvan nap börtönt egy válófélben lévő amerikai férfi. A bocsánatkérésnek egy kerek hónapig kell fent lennie a közösségi oldalon, utána törölheti - adta hírül a Digital Trends blog.
Vágólapra másolva!

Az egész világ előtt kellett bocsánatot kérnie feleségétől az Ohio-beli Mark Byronnak feleségétől, hogy elkerülje a kéthónapos börtönbüntetést. A bíróság azért választotta a közösségi oldalt az elnézéskérés helyszínéül, mert a férfi az elmúlt év noveberében a Facebookon intézett támadást válófélben levő felesége ellen. Byron azt kifogásolta, hogy nem láthatja eleget a közös gyermeküket.

Byron felesége ugyan nem láthatta a panaszáradatot Facebookon, mert le volt előle tiltva az üzenet. Barátaitól azonban hallott a bejegyzésről, ezért panaszt tett férje ellen a bíróságon.

A pár problémái nem a Facebookon kezdődtek, Mark Byront 2011 júniusában a bíróság bűnösnek találta háztartáson belüli erőszak bűnében, és ideiglenes védelmi rendeletet adott ki a férj ellen. Mivel a Facebookos panasz ezt a védelmi rendeletet is sértette, így akár börtönbüntetés is lehetett volna a kifakadás jutalma.

Byron végül nem csak a feleségétől és fiától kért elnézést a Facebookon is, hanem azoktól a barátaitól is, akik előtt rossz színben festette le feleségét. A szövegnek március közepéig kell fent maradnia a közösségi oldalon, így juthat el mindenkihez.