Lehagyta a Windows 7 az XP-t

Vágólapra másolva!
Internetes statisztikák szerint elsőként idén augusztusban csatlakozott a világhálóra több Windows 7-et futtató számítógép, mint a régi XP-t használó készülék.
Vágólapra másolva!

A Net Applications nevű, internetes felhasználói statisztikákat készítő társaság mérései szerint augusztusban a Windows 7-et már több internetező használta a Windows XP-nél. A különbség egyelőre hangyányi: míg az XP részesedése 42,52 százalékon áll, a Win 7-é 42,76 százalékot tett ki augusztusban.

Ugyancsak augusztusban voltak képesek felülmúlni az Apple-számítógépen futó Mac OS X operációs rendszer különböző verziói (7,13 százalék) felülmúlni a legsikertelenebb Windows, a Vista 6,15 százalékos piaci részesedését globálisan.

A magyar felhasználók körében még mindig a Windows XP vezet 47,41 százalékos részesedéssel, míg a Windows 7 csak az internetet elérő gépek 42,44 százalékán fut. A megjelenés előtt álló Windows 8 próbaverziói, és a fejlesztők, nagyvállalatok számára elérhető teljes verziói itthon csupán 0,25 százalékkal bírnak, míg az Apple számítógépein futó Mac OS X részesedése 1,12 százalék - derül ki a Rankings.hu számaiból.