A világ egyhetede facebookozik

Vágólapra másolva!
Átlépte a Facebook felhasználószáma az egymilliárd embert. A rendszerben több mint egybillió lájk található, fotókból 219 milliárdnyit töltöttek fel a közösségi oldalra.
Vágólapra másolva!

Az átlagos facebookozó 22 éves, valószínűleg az Egyesült Államokból, Indonéziából, Brazíliából, Indiából vagy Mexikóból származik, és a számítógép mellett mobilon is használja a közösségi oldalt. Az oldal szeptermber 14-én lépte át a havi aktív egymilliárd fős felhasználószámot, ám csak október elején közölték ezt.

A lélektani határ átlépése alkalmából kiadott rövid facebookos statisztikából azt is meg lehet tudni, hogy a lájkolás 2009. februári bevezetése után több mint egybillió lájk született. Ez valószínűleg a közösségi oldal használóinak kedvenc funkciója. Az egymilliárd felhasználó közt 140,3 milliárd baráti kapcsolat van. Fotóból 219 milliárd érhető el a Facebookon, ám ebben a számban nem találhatók meg a törölt felvételek. A közösségi oldal becsése szerint a törölt képekkel együtt összesen 265 millió képet osztottak meg.

Arról sajnos nincs hír, hogy Zuckerberg köszöntötte-e az egymilliárdodik felhasználót. A szeptember 14-e óta eltelt idő alatt pedig akár el is készülhetett volna a történelmi fotó a cég vezetőjével és a szerencsés facebookozóval.