Tíz fővárosi kerületben startolt a hazai 4G mobilnet

Vágólapra másolva!
Január elsejétől a T-Mobile-nál már negyedik generációs mobilinternetre is elő lehet fizetni, a tizenkétezer forintos havidíjú csomag használatához 4G-s modemre van szükség, a lefedettség pedig egyelőre tíz fővárosi kerületre korlátozódik.
Vágólapra másolva!

A T-Mobile a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el az LTE vagy 4G néven ismert negyedik generációs mobilinternet-szolgáltatást, amely a korábbi megoldásoknál gyorsabb, akár 60 megabit/s-os (7,5 megabájt másodpercenként) letöltést is biztosítani tud, bár a garantáltan elérhető sebesség ennél alacsonyabb.

Csak 4G-s eszközzel lehet kihasználni

A negyedik generációs mobilinternetet egyelőre csak kevés eszköz támogatja, a T-Mobile kínálatában is csak egyetlen típusú, USB-s modem érhető el, amelyet laptoppal vagy asztali számítógéppel lehet használni.

Forrás: AFP

A 4G-s szolgáltatás előfizetői már kényelmesen nézhetnek online videókat vagy küldözgethetnek nagy méretű fájlokat, mivel a Net&Roll 4G díjcsomag a korábbiaknál nagyobb, negyven gigabájtnyi adatforgalmat tartalmaz. Az új technológia esetében a reakcióidő is gyorsabb, ami a multiplayer játékok szaggatásmentes használatát is lehetővé teszi - áll a cég honlapján.

Tíz kerületben lehet használni

Bár az általa biztosított sebesség révén a 4G hosszú távon akár a DSL vagy a kábelnetes kapcsolatokat is kiválthatja, egyelőre még jóval kisebb a lefedettsége: a szolgáltatás Budapest tíz kerületének jelentős részén működik, a lakosság negyven százaléka számára érhető el. A lefedettségről a cég honlapján elérhető térkép, és a T-Mobile ügyfélszolgálata tájékoztatja az érdeklődőket, a tervek szerint év végére a teljes fővárosban elérhető lesz majd a 4G - közölte a T-Mobile.

A szolgáltatást tizenkétezer forintos havidíjért kínálja a T-Mobile, a negyven gigabájtos forgalmi keret elérését követően kétezer forintért további három gigabájt forgalmazás lehetőségét vásárolhatják meg a cég ügyfelei.

A T-Mobile szerint a szolgáltatás bevezetését három hónapos, több száz ügyfél bevonásával zajlott tesztelés előzte meg, amelynek során a legtöbben a szokásosnál gyorsabb feltöltést emelték ki a 4G előnyeként, amely így nem csak a fájlok gyors fogadását, de rövid idő alatt való elküldését is lehetővé teszi.


Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., amely egyúttal a T-Mobile tulajdonosa is.