Börtönbe kerül a Facebookot feltörő diák

Vágólapra másolva!
Letöltendő börtönbüntetést kapott egy brit diák, mert titkos adatokat lopott el a közösségi oldal belső rendszeréből. A hacker saját bevallása szerint csak segíteni akart.
Vágólapra másolva!

A 26 éves Glenn Manghamet nyolc hónapos börtönbüntetésre ítélték, mert tavaly nyáron feltörte a Facebook belső hálózatát és titkos adatokat lopott el - írta a brit Guardian. A brit szoftverfejlesztő hallgató csak néhány percig tartózkodott a rendszerben és a szerzett adatokkal nem élt vissza, viszont a bíróság szerint ez volt a legsúlyosabb Facebook-bűncselekmény az Egyesült Királyságban.

A diák azzal védte magát, hogy csak segíteni akart a közösségi oldalnak azzal, hogy rávilágít a gyengeségeire. Állítása szerint a Yahoo-val is csinált már ilyet, Mangham ügyvédje szerint ezt nevezhetnék akár "etikus hackelésnek" is.

A bírót nem hatotta meg az állítólagos jó szándék, ugyanis szerinte az esetnek katasztrofális következményei lehettek volna a Facebookra nézve. Szakértők szerint a súlyos ítélettel el akarják rettenteni a hackereket, ugyanis ma már nagyon sokan képesek lennének ilyesmire.