Hat másodpercet repült a világ legnagyobb papírrepülője

Vágólapra másolva!
Egy tizenkétéves fiú álma vált valóra, amikor mérnökök és dizájnerek segítségével megépíthette a világ legnagyobb papírból készült repülőjét. A gép több mint 300 kilót nyomott, és 150 kilométer per órára tudott felgyorsulni.
Vágólapra másolva!

Arizonában megépítették és tesztelték minden iskolás fiú álmát, a világ legnagyobb papírrepülőjét - olvasható a Daily Mailen. A szerkezeten dizájnerekből, pilótákból és mérnökökből álló csapat dolgozott. A gép testesebb lett a szokásos papírrepülőknél: a hossza közel 14 méterre rúgott, szárnyfesztávolsága pedig hét méternél is nagyobb volt.

http://www.newsinfusion.com/newplayer/index.php?videoURL=aHR0cDovL21lZGlhLm5ld3NpbmZ1c2lvbi5jb20vMjYzMzctYnJvbGxfNDAweDMwNi5mbHY=&mtype=video&cURL=aHR0cDovL3d3dy5uZXdzaW5mdXNpb24uY29tL2V2ZW50cy9ncmVhdHBhcGVyYWlycGxhbmU=

A gép ötlete egy tizenkét éves fiú, Arturo Valdenegro fejéből pattant ki, aki a repülő tervét egy tucsoni versenyre készítette. Arturo elképzelése annyira megtetszett a megmérettetés szervezőinek, hogy komoly csapatot verbuváltak köré, akik a fiúval kiegészülve megépítették a masinát.

A papírrepülőt tesztje úgy zajlott, hogy egy helikpoter ezerkétszáz méter megasba felhúzta, majd a megfelelő pillanatban elengedte. Az Arturo Desert Eagle névre keresztelt gép hat másodpercig repült saját pályáján, majd nyílegyenesen a földbe csapódott. A gép legnagyobb sebessége 167 kilométer per óra vaol.