A szemüvegbe is beépül a Google

Vágólapra másolva!
Szabadalmaztatta a Google azt az általa kidolgozott technológiát, amely a jövőben lehetővé teszi majd, hogy szemüvegek viselői elé képet vetítsen ki az okkulárék szárába épített miniszámítógép. Az intelligens szemüveget hangvezérléssel lehet majd kezelni.
Vágólapra másolva!

A keresőóriás a Project Glass nevű projektje keretében dolgozik egy olyan szemüveg kidolgozásán, amelynek lencséje egyben kijelzőként is szolgál, és gyakorlatilag ugyanolyan funkciók elérését teszi lehetővé, mint egy okostelefon. A szemüveg prototípusait már tesztelik a cég felsővezetői, mit például Sergey Brin, a Google társalapítója, aki jelenleg a cég különleges projektjeinek vezetésével foglalkozik a többek közt sofőr nélküli autókat is kidolgozó Google X laboratórium élén.

A digitális szemüveg beépített mikrofonnal rendelkezik, minden funkciója beszéddel való vezérléssel érhető el. A Google alábbi promóciós videója szerint könnyedén lehet szöveges üzenetet küldeni, videóbeszélgetést folytatni, navigálni a Google Mapsen, vagy koncertjegyet venni. A készülékbe elvileg automatikus funkciók is integrálhatók, mint például ha a felhasználó reggel kinéz az ablakon, megjelenik a kijelzőn, hogy milyen időjárási viszonyok várhatóak aznap.


szólj hozzá: Digitális kijelzős szemüveg

A Project Glass keretében fejlesztett szemüveg egy napja

A Google még nem kezdte meg a digitális szemüveg sorozatgyártását, egyelőre a tesztek eredményeit várják. A cég mindenesetre levédette a hangvezérléssel elérhető eszköz szabadalmát, miközben az Oakley szemüvegyártó is hasonlót fejleszt, bár azt kifejezetten sportolóknak szánják. A BBC brit közszolgálati médium által megkérdezett szakértő szerint a közeljövőben biztos nem fognak ilyet tömegesen gyártani, mert jelenleg nem tudnak elég kicsi akkumulátort gyártani ahhoz, hogy egész nap bírja és ne is legyen zavaró a szemüvegkereten.