Kétméteres tableten netezik a Microsoft-vezér

Vágólapra másolva!
Áprilisi tréfának tűnik, de valóban nyolcvan colos táblagépet használ mindennapi munkájához Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója irodájában. A falra szerelt óriási érintőképernyőt később a boltban is meg lehet majd venni.
Vágólapra másolva!

Erről a Wired technológiai magazin brit kiadása adott hírt, amelynek Frank Shaw, a cég alelnöke számolt be az óriási táblagépnek is beillő fejlesztésről.Shaw nyilatkozata szerint Steve Ballmer irodájában egy nyolcvan colos, vagyis mintegy két méteres átlójú, érintésérzékeny képernyő lóg a falon. A Windows 8-at futtató berendezést leginkább egy tévé, egy táblagép és egy számítógép hibridjének lehet tekinteni.

Az alelnök elmondta, hogy Ballmer az óriásképernyőn intézi a levelezés, de ugyanazt a berendezést használja prezentációinak megjelenítésére is. Azt, hogy az óriási tabletnek ki a gyártója, és mik a pontos paraméterei, egyelőre nem árulta el a Microsoft.

A cég korábbi, Surface nevű óriásképernyős, asztalszerű megoldásához hasonlóan a Steve Ballmer irodájában lévő fejlesztést sem otthoni használatra szánja majd a Microsoft, hanem szállodákben, vállalatoknál és más nyilvános helyszíneken való alkalmazásra, de léte jól példázza, hogy a Windows 8 nem csak egyszerű táblagépeket, hanem akár óriási képernyőket is képes kezelni.