Játékokba rejtett vírusokkal támad Észak-Korea

Vágólapra másolva!
Internetes játékprogramokba rejtett, komoly tudású kártevőket használtak fel a szöuli nemzetközi repülőtér elleni támadáshoz.
Vágólapra másolva!

A Korea Joonang Daily című napilap beszámolója szerint Észak-Korea játékprogramokba rejtett, fejlett számítógépes kártevőket használt fel dél-koreai rendszerek ellen indított túlterheléses támadások végrehajtásához.

A kártevőkkel fertőzött játékokat a rendőrség által csak családnevén hivatkozott, Jo nevű 39 éves dél-koreai férfi a normál ár egyharmadáért vette meg egy kínai találkozó során észak-koreai ügynököktől. A nemrég letartóztatott férfi a rendkívül profin kivitelezett kártevőket tartalmazó játékokat különböző online játékszolgáltatók számára értékesítette tovább.

A dél-koreai lap úgy tudja, hogy amíg a játékokat használta valaki, otthoni számítógépét a távolból távirányítani lehetett. A hatóságok szerint mintegy százezer felhasználója volt a kártevőt tartalmazó játékoknak, akiknek számítógépeiről két-három alkalommal is nagyszabású túlterheléses támadást indítottak a szöuli Incheon Nemzetközi Repülőtér légiirányító rendszere ellen.