Bezárás fenyegeti az olasz Apple-t

Vágólapra másolva!
Borsos pénzbírság és akár ideiglenes bezárás fenyegeti az Apple cég olaszországi leányvállalatát, ha a társaság termékeihez nem biztosítja az országban előírt két év jótállást.
Vágólapra másolva!

Az olasz fogyasztóvédelmi hatóság korábban már 900 ezer eurós, vagyis közel 257 millió forintnak megfelelő bírságot rótt ki az Apple cég helyi divízióira, mert a vállalat a hatóság szerint nem tájékoztatta korrekt módon vásárlóit például a termékekhez járó ingyenes terméktámogatásról

A hatóság most azért támadja az Apple-t, mert az nem hajlandó az olasz törvények által kötelezően előírt két év jótállást biztosítani számítógépeihez, okostelefonjához és táblagépéhez. A vállalat ugyanis egy év jótállással kínálja termékeit, amelyet a vásárlók csak jelentős összegű különdíj ellenében bővíthetnek ki további két évvel.

Ha az amerikai cég nem hajlandó alapból két év jótállással kínálni termékeit, a fogyasztóvédők jogosultak a cég helyi tevékenységét egy hónapra felfüggeszteni, vagy akár 300 ezer eurós, vagyis mintegy 85 millió forintnak megfelelő bírságot kiróni a vállalatra - adta hírül a Reuters hírügynökség. Az Apple-nek harminc napon belül kell reagálnia az olasz fogyasztóvédelmi hatóság felszólítására.