A Guitar Hero ihlette a feltörhetetlen jelszót

Vágólapra másolva!
Fenyegetéssel sem lehet kiszedni senkiből az amerikai neurológus és kriptográfiai szakemberek által kifejlesztett új típusú jelszavakat. Ezek bevitele  a Guitar Hero ritmusjátékhoz hasonló módon történik, így az ilyen kódot leírni is lehetetlen, bár megtanulni is elég komplikált.
Vágólapra másolva!

Az amerikai idegkutatók és kriptográfiával foglalkozó szakemberek közös fejlesztése egy speciális, harminc karakteres jelszó, amelyet hagyományos billentyűzeten is be lehet írni, ám a betűk sorrendjének helyessége mellett azok leütésének ritmusa is számít.

Nem lehet lediktálni

Ennek köszönhetően az új fajta belépési jelszót nem lehet lediktálni, de még arra sem lehet kötelezni ismerőjét, hogy elárulja valakinek. A rendszer ugyanis felismeri az eredeti felhasználó gombnyomási ritmusait, így csak akkor fogadja el a jelszót, ha azt valóban annak tulajdonosa viszi be.

Forrás: [origo]
Ilyen játékprogrammal lehet megtanulni a jelszót

A megoldás komoly hátulütője, hogy egy ilyen bonyolult jelszó megtanulása időigényes. A fejlesztők egy külön játékot fejlesztettek hozzá, ami felépítésében leginkább a Guitar Hero című zenés ritmusjátékra hasonlít. Elmondásuk szerint azonban még ezzel is legalább háromnegyed órán át kell játszani egy-egy ritmusjelszó megtanulásához, pedig a bevitelhez csak az S, D, F és a J, K, L, gombokat kell használni.

Nem emlékeznek a jelszóra, mégis begépelik

A jelszó játékkal való betanulása implicit, vagyis nem tudatos módon történik, ezért a kódok felidézése is készségszerűen zajlik. Ez azt jelenti, hogy bár nem emlékeznek a begépelt hosszú karaktersorozatra, de ha egy PC elé ültetik őket, ennek ellenére be tudják pötyögni a helyes sorozatot a megfelelő ritmusban.