Sokkal drágább lehet az iPadnél a Windows 8-as tablet

Vágólapra másolva!
Egy svéd webbolt szivárogtatta ki a Windows 8-at futtató táblagépek árait, amelyek alapján a Surface készülékek duplaannyiba kerülnek majd, mint egy iPad, csúcsváltozatuk pedig még drágább lesz.
Vágólapra másolva!

A Microsoft nemrég bemutatott, Surface nevű táblagépeinek árait a társaság hivatalosan még nem fedte fel, azok egy svéd webshop oldalán jelentek meg - számolt be a The Next Web című amerikai technológia hírportál. Mint arról korábban beszámoltunk, a Microsoft egy olcsóbb, otthoni felhasználóknak szánt, és egy drágább, gyakorlatilag egy jobb laptop teljesítményét biztosító üzleti modellt fog piacra dobni táblagépeiből.

Ha a svéd webboltra kiszivárgott árak valósnak bizonyulnak, a Microsoft Surface legolcsóbb, Windows RT-t futtató - így hagyományos windowsos programokkal nem, csupán az új Metro felületre írt applikációkkal kompatibilis - változata is közel 240 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül majd 32 gigabájtos háttértárral szerelve. Ez sokkal drágább a rivális iPadnél, amely hasonló felszereltséggel már 180 ezer forintért elvihető.

Forrás: Microsoft

A teljes értékű Windows 8-at futtató - így hagyományos programokat is futtatni képes - Surface-modell mellett a svéd webshop árlistáján 442 ezer forintos árcímke szerepel, igaz, ez a típus egy külön megvehető, képernyővédő borítóként is funkcionáló billentyűzet segítségével egy teljes értékű, viszonylag nagy teljesítményű számítógépként is megállja a helyét.

A Microsoft hivatalosan nem kommentálta a kiszivárgott árakat, a cég egyelőre csupán annyit közölt, hogy a Surface táblagépek a hasonló tudású, már kapható tabletekkel versenyképes áron lesznek elérhetők.