Reptéren nyit az első virtuális Tesco

Vágólapra másolva!
A londoni Gatwick repülőtéren felszerelt kísérleti érintőképernyős terminálon keresztül lehet vásárolni a Tesco áruházlánc első virtuális üzletében.
Vágólapra másolva!

A BBC brit közszolgálati médium beszámolója szerint a Gatwick reptér érkezési oldalán elhelyezett óriásképernyős terminálokon két héten át fogja tesztelni a virtuális vásárlásban rejlő lehetőséget a hipermarket brit részlege.

A kísérleti virtuális üzletben nyolcvanféle élelmiszert és egyéb háztartási árucikket lehet majd megvenni. Az árucikkek virtuális képe alatt elhelyeztek egy-egy vonalkódot, amelyet okostelefon kamerájával lehet a virtuális kosárba tenni. A megrendelt és mobilon kifizetett termékeket a cég futárai szállítják házhot még aznap.

Hasonló megoldással a magyar G'Roby online ábécé is kísérletezik: ez a társaság törzsügyfelei számára kiküldött katalógusból teszi lehetővé a virtuális vásárlást, de hagyományos vonalkódok helyett kétdimenziós QR-kódokat használ. Ezzel a megoldással már a Rádió Tele 5 Taxi járműveiben is lehet mobiltelefonnal rendezni a számlát, de a Magyar Telekom ügyfelei is rendezhetik kamerás okostelefonjaikkal a számukra kiküldött csekket, ha regisztrálják az ehhez szükséges mobilalkalmazást.