McAfee attól tart, hogy meggyilkolnák

Vágólapra másolva!
Bár kiderült, hogy a McAfee kiberbiztonsági cég alapítóját a rendőrség csak egy gyilkossági ügyben akarja kihallgatni, a jelenleg bújkáló John McAfee attól tart, az őrizetben biztosan eltennék láb alól.
Vágólapra másolva!

Kedden a világsajtó arról adott hírt, hogy a vírusirtó és egyéb biztonsági szoftvereket fejlesző McAfee cég milliárdos alapítóját gyilkosságért körözi a közép-amerikai Belize rendőrsége. Azóta a CNN amerikai hírcsatorna beszámolt arról, hogy a hatóságok nem gyilkosság, csupán kihallgatás céljából körözi John McAfee-t. A belize-i rendőrség szóvivője a CNN-nek elmondta, hogy a közép-amerikai országban bevett gyakorlat, hogy nem csak a gyanúsítottak, de a kihallgatni kívánt embereket is őrizetbe veszik a vizsgálatok idejére. A gyilkossági üggyel kapcsolatban három közelben lakó embert már kihallgattak.

A 67 éves, cégének vezetésétől már két éve visszavonult, az Ambergis Caye szigeten lévő San Pedróban élő McAfee 52 éves szomszédja, Gregory Faull vasárnapi lelövése kapcsán akarják kihallgatni, McAfee ugyanis nem ápolt túl jó viszonyt szomszédjával. A jelenleg a hatóságok elől bújkáló McAfee a Wired című amerikai technológiai magazinnak úgy nyilatkozott, hogy semmi köze nincs szomszédja halálához, csupán hallotta a férfi lelövését. A milliárdos attól tart, hogy azok, akik szomszédját, őt is el akarják tenni láb alól. A hatóságok elől saját bevallása szerint úgy rejtőzött el, hogy beásta magát a homokba, fejét pedig egy dobozzal fedte le.

John McAfee-nak korábban már meggyűlt a baja a Belize-i hatóságokkal, amelyek drogok készítésével és illegális fegyverbirtoklással vádolták meg a biztonsági cég korábbi vezetőjét. McAfee a Wirednek elmondta, hogy korábbi afférjai nyomán nem ápol jó kapcsolatot a helyi rendőrséggel, és attól tart, hogy ha annak munkatársai őrizetbe vennék, azt nem élné túl, ezért bújt el a rendőrök elől. Bár McAfee továbbra sem tervezi elhagyni a szépséges közép-amerikai országot, meg van győződve arról, hogy el akarják hallgattatni, mivel Belize miniszterelnöke nem kedveli őt.